Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Başkanlığı bu gece nöbetçi

CHP İzmir İl Başkanlığı bu gece nöbetçi

Gezi eylemleri üçüncü gününde ülkenin bir çok noktasında olduğu gibi İzmir’de de devam ediyor. Kalabalık ve polisin müdahalesi artarken CHP İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Barosu’ndan farklı bir adım geldi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2013 - 22:45
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ â€“ İstanbul Gezi Parkı’nda polisin sert müdahalesiyle başlayan ve ülkenin dört bir yanına taşınan isyan İzmir’de de devam ederken İzmirliler, direnişin üçüncü gününde de Gündoğdu meydanını doldurdu. Öğle saatlerinde meydana dört bir yandan akın eden gruplara polis  müdahale etti. Saatler ilerledikçe artan kalabalığa karşı polisin müdahalesi de artarken CHP İzmir İl Başkanlığı ve İzmir Barosu’ndan farklı  bir adım geldi.

CHP İZMİR  24 SAAT AÇIK

CHP İzmir İl Başkanlığı eylemin üçüncü gününde 24 saat açık kalma kararı aldı. İl Başkanı Ali Engin, İzmir milletvekilleri ve il yöneticileri olayları yakından takip etmek  adına sabaha kadar il başkanlığında kalacak. CHP İzmir İl örgütü hem gözaltına alınan hem de olaylarda yaralanıp hastaneye kaldırılan vatandaşlara ulaşmak ve yardım etmek  amacıyla yetkililerle sürekli olarak telefon trafiğinde bulunacak. Ayrıca basın odasından basın mensupları 24 saat boyunca yararlanabilecek.

ENGİN: SIRAYLA ALANA GİDİYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin “partimizi 24 saat açık tutma kararı aldık. İl yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve ilçe örgütlerinden arkadaşlarımızla dönüşümlü olarak alana gidip son durum hakkında bilgi alıyoruz. Vatandaşları özellikle kamu malına zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz. Olayları provoke etmeye çalışan kişilere karşı dikkatli olmalarını söylüyoruz.Eli sopalı grupların vatandaşlara saldırdığını duyuyoruz. Bu konuda uyarılarda bulunuyoruz.  Özellikle gözaltına alınanları takip ediyoruz. 2 gün boyunca gözaltına alınanlara avukat temin ettik. Etmeyede devam edeceğiz. Hastanelerle de sürekli telefon trafiğindeyiz” dedi. 

BARO MASA KURDU

İzmir Barosu ise Liman’daki ofisinde 24 saat açık bir başvuru masası kurdu. Baro 'sert müdahale'ye  soruşturma için delil niteliği taşıyacak fotoğraf ve videoları [email protected]' adresine mail olarak beklediğini duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.