Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş flaş flaş! AK Parti Karşıyaka’dan sonra Çiğli İlçe Başkanlığı kundaklandı

Flaş flaş flaş! AK Parti Karşıyaka’dan sonra Çiğli İlçe Başkanlığı kundaklandı

Karşıyaka’da bir gece önce yaşanan kundaklama olayından sonra bu kez hedefteki ilçe Çiğli oldu.Kentin çeşitli ilçelerinde süren eylemlerden, Çiğli Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binada göstericilerin hedefi oldu. Camlarını kırdıkları binaya girenler eşyaları kırdı, dışarı çıkarken de içeriyi ateşe verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü, polis olay yerinde incelemede bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.06.2013 - 02:49
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- İstanbul Gezi parkı direnişi ile başlayan olayların İzmir ayağında üzücü olaylarla provokasyonlara kurban olmaya devam ediyor. AK Parti Karşıyaka İlçe binasının ateşe verilmesinin ardından bu kez hedefte komşu ilçe Çiğli vardı.   AK Parti Çiğli ilçe binasına gelen bir grubun hedefinde olan ilçe binası molotof kokteyli ile yakılarak kullanılamaz hale geldi.


 Nisan ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından  hizmete açılan yeni ilçe binasına gelen saldırganlar önce burada bulunan güvenlik kameralarını kırdı. Ardından zemin katta bulunan camları ve çerçeveleri indirdi. Grup ardından 2.katta bulunan binanın çelik kapısına yanıcı maddelerle saldırdı ve üst katta benzin ile yangın çıkaran saldırganlar daha sonra kayıplara karıştı. Olay yerine kısa zaman içerisinde gelen itfaiye kısa bir süre sonra binada ki yangını kontrol altına aldı. Yangından sonra bina kullanılamaz hale geldi.

Olaydan hemen sonra olay yerine  İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay konu ile ilgili bilgi aldı. Olay sırsında kayıtta olan güvenlik kamera kayıtlarını alan Büge olay yerinden ayrıldı.


SOLAK "BUNU YAPANLARI KINIYORUZ”
 Olayı haber alır almaz direkt olarak binaya gelen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, burada İlçe Başkanı Adnan  Yılmaz ve ilçe yöneticilerinden olay ile ilgili bilgi aldı. Ege Postası'na konuşan Belediye Başkanı Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bu tür şeyleri onaylamıyoruz. Kimin ne şekilde yaptığını bilmiyoruz ama, yapanların bir an önce bulunmasını istiyoruz. Çünkü bu toplum haklı tepkilerini dile getirirken haksız duruma düşmesini istemiyorum. Siyasi partilerin İlçe Binalarını ve İl binalarına yapılan saldırıları doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları ciddi bir şekilde onaylamıyoruz. Bunu yapanlar tepkilerini alanlarda dile getirsinler. Bunları yapanları kınıyoruz” dedi



YILMAZ "BUNLARI YAPANLAR İDEOLOJİK BİR AMAÇLA YAPANLARDIR"
 AK Parti İzmir cephesi olay sonrası kınama mesajları yayınlarken, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise, “ ben böyle bir şeyi bekliyorduk, ama bu kadar olmasını bekliyorduk. Burada AK Parti Çiğli İlçe teşkilatı olarak burada insanlara zarar vermek dükkanlarını yağmalamak için her türlü çirkinliği yapanları kınıyorum. Türkiye’de demokrasi yok diyenlere buradan selam gönderiyorum. AK Parti teşkilatına bu kadar yaklaşıp yakabiliyorlarsa bundan daha büyük demokrasi olamaz diyorum. Bunları idelojik bir amaçla yapıldığını Çiğli halkını suçlamadan bu insanları yönlendirenlere yazıklar olsun “ diyorum

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.