Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay, ünlü iş adamı Veli Kalkan'ı ağırladı

Akay, ünlü iş adamı Veli Kalkan'ı ağırladı

VEKA İnşaatın Başarılı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret etti. AK Parti ve Başbakan Erdoğan’a hayranlığını dile getiren ve Türkiye’nin ekonomideki başarısını yurt dışı projelerinde yaşayarak gören Veli Kalkan, Akay’a “Ben buraya gelirken makam peşinde değilim. Kendimi borçlu hissediyorum. Yapabileceğim ne varsa, elimden ne gelirse yapmak isterim” mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 27.03.2013 - 12:05
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Yurt dışında yaptığı büyük projeler ile ses getiren VEKA inşaatın yönetim kurulu Başkanı Veli Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti. Bugüne kadar milyonlarca dolarlık çok sayıda projeye imza atan ve şu an Irak’ta devam eden şantiyelerde Türk işadamlarının bayrağını yurt dışında dalgalandıran Veli Kalkan, Ömer Cihat Akay’ın nezdinde AK Parti’nin icraatlarından duyduğu memnuniyeti vurguladı. Daha önce Türk iş adamlarının yurt dışında nasıl dışlandığına dikkat çeken Kalkan, AK Parti iktidara geldikten ve Başbakan Erdoğan tüm dünyada tanınmaya başladıktan sonra Türk iş adamları el üstünde tutulmaya başlandı. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor, gittiğimiz her yerde ‘Türk’ olmanın haklı gururuyla iş yapıyoruz diye konuştu.

HEDEFİMİZ 2023
Ömer Cihat Akay “ sağlık ve sosyal anlamda bir çok yatırımlar yapılıyor. Buna rağmen bütçende 125 milyar dolar paran varsa, ihracatın 150 milyar dolar rakamlarını aştı ise Türkiye için bir gelişmedir. Daha düne kadar borçlu olduğun İMF’ye borç verir hale geliyorsan, bunlar taraflı tarafsız herkesin takdirine şayan olan olaylar. Türkiye’nin ekonomik yönden dış dünyadaki itibarını anlatmaya bile gerek yok. Avrupa krizden çırpınıyor. Türkiye’de de yok m? Var. Ama AK Parti iktidarı bunu her geçen gün azaltıyor. Biz hedefimizi 2023 olarak belirledik. 2023’teki hedefimiz ise Dünyanın ekonomik yönden en iyi 6sı içine girmek. 2071’de ise Başbakanımız bir hedef verdi Büyük Kongrede. O zaman da Ekonomik yönden ilk 3ü arasına girmek hedefimiz.
30-40 yıldır Türkiye’de Güneydoğu’da süren bir sıkıntı var. Yanan bir ateş var. Taraflı tarafsız partili partisiz herkesin bu işe katkı sağlaması lazım. Yıllardır farklı politikalar izlendiği için bu olaylar büyümedi m? Bu oralardan buralara geldi ise AK Parti iktidarının başarısıdır” dedi.

MAKAM PEŞİNDE DEĞİLİM
“Biz dışarıdan baktığımızda ülkemiz ile iftihar ediyorum” vurgusu yapan Veli Kalkan “Ben buraya gelirken makam peşinde değilim. Kendimi borçlu hissediyorum. Yapabileceğim ne varsa, elimden ne gelirse yapmak isterim” mesajı verdi. Kalkan’ın sözlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akay “1993 Yılında İtalya’ya karayolu ile gittim. İtalya’ya girişte bana yapılan muamele çok zoruma gitti. Adam aracımı durdurdu. Köpekle arama yaptı. Bütün gelen araçları geçirdi. Sadece ben vardım. O kadar gücüme gitti ki. Soruşturdum ve Türkiye’nin Avrupa’daki itibarının zayıf olduğunu gördüm. Eskiden böyleydi. Ama artık AK Parti iktidarından sonra itibarımız var. Geçebiliyoruz. Bu gemide batarsak hep beraber batarız. Geminin tabanında delikler vardı. AK Parti iktidarı delikleri kapattı. Artık su almıyor. Yavaş yavaş yürümeye başladık. Birilerini de rahatsız ediyor. Merkezi yönetimde sıkıntımız yok bundan sonra inşallah yerel yönetimlerde de hizmet edeceğiz” dedi.



AK PARTİ İKTİDARI İZMİRLİLER İÇİN BİR ŞANS
“İzmir’de AK Parti iktidar olursa bunu İzmirliler için şans olarak düşünüyorum” diyen Veli Kalkan “geçen gün Babamla bir hasta ziyaretine gittik. Giderken Yeşildere yolunu kullandık. Oradaki Konak Tüneli projesini gördüm. Çok büyük bir proje. Bunlara muhalefet etmek doğru değil” diye konuştu. “Ben doğma büyüme İzmirliyim. Bize ilk okulda hep şunu öğretirlerdi” hatırlatmasında bulunan Akay “İstanbul ve İzmir, Türkiye’nin ithalat ve ihracat şehridir. Şu körfezde gemilerin çok olması limana yanaşmak için sıra beklemesi ekonominin canlılığını gösterir. Karayollarında tırların kamyonların hareket halinde olması ekonominin canlandığını gösterir. Biz öyle süreçlerden geçtik ki. Kilometrelerce giderdik ve bir tek kamyon göremezdik. Özellikle bu 2000-2001 dönemlerinde. O dönem de Türkiye bir şeyler yapmaya çalışıyor ama yapılan her şey de dışarıdan pompalama ile yapılıyor. Krediyi al maaşını öde, bütçe yap bütçenin yüzde 80i faize gidecek. Yatırım yok. Ama birileri bunlardan para kazandı. Bunu düşünmekte yarar var. 2 hafta önce grup toplantısında Başbakanımızın verdiği rakamlar var. Çok enteresan geldi. Milli hasılanın ödenme oranları Japonya’da yüzde 200, Amerika’da yüzde 120’lerde, Almanya’da yüzde 80’lerde Türkiye’de ise yüzde 30’larda. Yani bu bile Türkiye’nin ne hale geldiğini gösteriyor. Ki 6 bin kilometreden alıyorsun bölünmüş yolu 21 bin km’ye çıkarıyorsun. 60 milyar lira yatırım yapıyorsun. Nereden geliyor bu par? Para var zaten bu ülkede. Sadece hortumdaki delikleri kapatıyorsun, suyu havuza akıtmaya bakıyorsun. Eskiden 10 metre küpün 9 metre küpü birilerinin kasasına cebine gidiyordu. 1 metre küpü gidiyordu havuza. Şimdi hepsi gidiyor” dedi. Veli Kalkan “Güneydoğuda da ofisimiz var. Bazen Habur’dan geçiyorum. Asker halk sürekli tartışıyorlardı kavga gürültü vardı. Şimdi o kadar güzel bir yardımlaşma var. Vatandaş çok mutlu” diyerek gözlemini paylaşırken Ömer Cihat Akay “Ben küçükken hatırlıyorum insanların mezhebini ırkına diline bakılmazdı. Adam Kürt olmuş, Türk olmuş, Alevi olmuş, Çerkez olmuş beni hiç ilgilendirmez. Dostluk farklı şey. Bir komşuluk vardı. Ama aramıza nifak soktular. Şehidin de annesi ağlıyor, dağdaki teröristin annesi de ağlıyor. O da anne. Onun da yüreği var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.