Dolar 34,1247
%0.05
Euro 38,2422
%0.2
Altın 2.916,320
%0.06
Bist-100 10.033,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akçakale'de cuma hutbesinde sağduyu mesajı verildi

Akçakale'de cuma hutbesinde sağduyu mesajı verildi

Akçakale Gümrük Kapısı'nda yaşanan olaylar sonrası tansiyonun yükseldiği ilçede, cuma namazında hutbede provokasyon uyarısı yapıldı. Sağduyu mesajının verildiği hutbe tüm camilerde okundu.Akçakale’de dün yaşanan ve Suriyeli bir grubun...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 17:09
Akçakale Gümrük Kapısı'nda yaşanan olaylar sonrası tansiyonun yükseldiği ilçede, cuma namazında hutbede provokasyon uyarısı yapıldı. Sağduyu mesajının verildiği hutbe tüm camilerde okundu.

Akçakale’de dün yaşanan ve Suriyeli bir grubun açtığı ateş sonucu bir polisin şehit düştüğü olayların ardından ilçede tansiyon yükseldi. Dün gece bir guup slogan atarak emniyete yürüdü. Burada, 'şehitler ölmez’ diye slogan atan grup, ardından mülteci kampının kapısını zorlamaya başladı. Taşkınlık çıkaran grubun mülteci kampına girişine güvenlik görevlileri izin vermedi.

İlçede tansiyonun düşürülmesi adına sağduyu mesajları verilmeye başlandı. Bu kapsamda, Akçakale Müftülüğü, ilçedeki bütün camilerde hutbeye ek bir bildiri okudu. Okunan bildiride ‘aklı selim’ ile davranılması önerisinde bulundu. Müslümanın bu tür olaylar karşısında göstermesi gereken tavrın yer aldığı bildiri İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç’ın onayı ile tüm camilerde okundu. Okunan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde yaşanan üzücü olaylar bizleri derinden etkilemiştir. Ancak mümin sağduyulu olan ve fitneyi alevlendirmeyendir. Aklı selim ile düşündüğümüz zaman, provokatif sözlere kapılıp galeyana gelmek, önce şehidimizi yattığı yerde huzursuz edecek ve güvenlik güçlerimizi, polislerimizi zor durumda bırakacaktır. O yüzden temennimiz odur ki bu üzücü olaylar bir daha yaşanmasın ve bizlerin, müminin vasfı olan sağduyuyu elden bırakmamamızı diliyorum. Dua ve sağduyu bizim bugün ihtiyacımız olan tek şeydir. İlçemizi huzursuz edecek, yetkilileri zor durumda bırakacak tüm fiillerden uzak durmamız gerekmektedir. Bu tür üzücü olayların bir daha ilçemizde ve ülkemizde yaşanmamasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.