Dolar 34,1217
%0.04
Euro 38,2163
%0.13
Altın 2.922,880
%0.28
Bist-100 9.934,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EMEKDER Denizli’nin mucitlerini belirledi

EMEKDER Denizli’nin mucitlerini belirledi

Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)’in, "Bir fikrim var" sloganıyla Denizli’de ilk kez düzenlediği Genç Mucitler Yarışması’nın finali yapıldı. Akşam saatlerine kadar dernek binasında devam eden yarışmada finalistler,...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 16:45
Emek Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (EMEKDER)’in, "Bir fikrim var" sloganıyla Denizli’de ilk kez düzenlediği Genç Mucitler Yarışması’nın finali yapıldı. Akşam saatlerine kadar dernek binasında devam eden yarışmada finalistler, tek tek jüri üyelerinin karşısına çıkarak projelerini ve buluşlarını anlattı. Değerlendirmede yetişkinler kategorisinde "Korumalı Kıyafet" ile Adnan Kal birinci, "Robotist" ile Ömür Karakoç ikinci ve "Tekerlekli Sandalye" ile Murat Kuş üçüncü oldu. Gençler kategorisinde "Ağlayan Bebek" ile Rümeysa Bayırdır birinci, "Kaybolmayan Televizyon Kumandası" ile Bengisu Tepe ikinci, "Yemek Pişirme Aleti" ile Ömür Pektaş ve "Yağmur Suyu Arı" ile Şimal Doğa Kaya üçüncü oldu.

EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk, ilk kez düzenledikleri yarışmaya ilginin beklediklerinin üstünde olduğunu, genç yeteneklere ve yeni fikirlere fırsat vermek istediklerini söyledi. Öztürk, “Yarışmamıza katılan yeni icatlar ve fikirler, marka patent uzmanımız tarafından koruma altına alındı. Ön elemeyi geçen eserler arasında, altı kişiden oluşan jürimiz seçim yapmakta zorlandı. Önümüzdeki yıl yarışmamızı daha geniş kapsamlı düzenleyeceğiz.” dedi.

Denizli’deki bütün sektörlerin ar-ge’ye, yeni fikirlere ve buluşlara her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirter EMEKDER Yönetim Koordinatörü Selim Demiralp de genç yetenekleri, ilginç fikir ve buluşları günyüzüne çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Demiralp, “Özellikle sanayi sitelerinde çalışan üyelerimizin çok farklı fikirleri ve icatları olduğunu biliyorduk. Bu sıradışı insanları biraraya getirmek, fikirlerini ve buluşlarını görmek, sektörlere ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi anlamak için bu yarışmayı organize ettik. Yarışmamızın birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin ve üçüncüsüne bin lira para ödülü vereceğiz.” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Teknokent’ten de ilgili destek aldıklarını anlatan EMEKDER Teknoloji Kulubü Başkanı Ali İhsan Aktürk ise, “Dereceye giren mucitlerimizin buluşlarının marka ve patentlerini de onlar adına alarak, ortaya çıkarılan eseri koruma altına alacağız. Sanayicilerimizden kendisine yarayacak buluşları almak isteyen de mucidimize telif hakkını ödeyerek satın alabilecek.” dedi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.