Dolar 34,1707
%0.02
Euro 38,2925
%0.33
Altın 2.912,630
%-0.26
Bist-100 9.667,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu yeni öğretim yılına başladı

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu yeni öğretim yılına başladı

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO), 2013-2014 eğitim öğretim yılı gerçekleştirilen programla açıldı. Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Uçar, 2004 yılında kurulan okulun bugüne kadar 8 bin öğrenci mezun ettiğini belirterek,...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 16:15
Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO), 2013-2014 eğitim öğretim yılı gerçekleştirilen programla açıldı. Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Uçar, 2004 yılında kurulan okulun bugüne kadar 8 bin öğrenci mezun ettiğini belirterek, "Polis eğitiminin temel gayesi, teşkilatımızın ihtiyaç duyduğu iç güvenlik hizmetlerini çağın gerekliliğine uygun olarak yürütecek, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı, süratli ve sağlıklı karar verme yeteneğine sahip, değişen toplum şartlarına ayak uydurabilen polis memurları yetiştirmektir.” dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen programa Aksaray Valisi Selami Altınok, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Garnizon Komutanı Mehmet Aytekin, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, daire müdürleri ve çok sayıda polis okulu öğrencisi katıldı.

Programda konuşan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Uçar, 2004 yılında kurulan Polis Meslek Yüksekokulu’nda, 2 yıllık yatılı, ön lisans seviyesinde eğitim veren okuldan bugüne kadar toplam 8 bin 3 öğrenci mezun edilerek, emniyet teşkilatımızın çeşitli birimlerinde hizmet etmek üzere görevlendirildiğini ifade etti.

Milletvekili İlknur İnceöz ise öğrencileri, polis olmayı tercih ettikleri için tebrik ederek, “Hayatta iki şey çok önemlidir. Bir meslek tercihi, ikincisi eş tercihidir. Bu iki alanda doğru tercihler yapıldığında ve insan bu amaçları doğrultusunda düzgün çalıştığında mutluluğu yakalamak mümkündür. Sizler belki en zor olanı tercih ettiniz, bugün toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamak için kendi canınızı da ortaya koyabileceğiniz bir meslek tercihinde bulundunuz. Ben bu anlamdaki cesaretiniz için hepinizi kutluyorum. Sizlere tavsiyem şu olabilir; bu mesleğe adımınızı attınız, burada iki yıl boyunca alacağınız eğitimlerde, eğitiminizi tamamlama süresi içerisinde zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin, olabildiğince donanımlarınızı sağlayın. Bu zamanlar gerçekten çok kıymetli, burada eğitim ve donanımlarınızı sağladıktan sonra eğitim ve öğretim burada kesilmiyor. Sonrasında yaşam boyu öğrenme dediğimiz, öğrenmenin sürekli değiştiği ve kendimizi gelişmeye açık tutacak şekilde yaşam boyu bunu sürdürmemiz gerekiyor ki bunun alışkanlıklarını burada kazanacağız.” diye konuştu.

Aksaray Valisi Selami Altınok ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası, milletimizin bölünmez bütünlüğü, vatanın, içinde yaşadığımız bu güzel toprakların huzur ve refahı için her zaman canını vermekten çekinmeyen polis teşkilatına ilk adımını atan sevgili kardeşlerimizin eğitimlerinin başarılı olmasını temenni ediyorum. Eğitimlerinin başarılı olması noktasında da Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası’nda belirtilmiş olan ilkelerin, hukukun belirlemiş olduğu sınırların içerisinde kalan, hiçbir ayrım gözetmeksizin 76 milyon insanımızın tamamını kucaklayacak, bizi biz yapan ortak değerleri önplana çıkartarak, aramızdaki farklılıkları geri plana iterek hizmet etmeniz gerektiğini düşünüyorum ve rica ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve onun güvenliğini sağlayan siz değerli arkadaşlarımızın ve silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte en önemli özelliği bizi biz yapan, birlikteliğimizi sağlama noktasında, ortak noktalarda ortak sinir uçlarında buluşabilme mantığını yüreğinde hissetmemizdir. 76 milyonun yaşadığı 800 bin kilometrekarelik bu alanda farklılıklar da olabilir, farklı siyasi görüşlerden olabilir, farklı inanç gruplarından olabiliriz, ancak hepimizi bir yapan o tüm farklılıklarımız ile beraber Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olma onurunu yüreğimize taşıyabilmemizdir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, geçen yıl dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ardından, Konya Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Odyakmaz, 'Hukuk Devleti’nde İdare' konulu ilk dersi verdi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.