Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akşehir Sabah Dersanesi'nin LYS başarısı

Akşehir Sabah Dersanesi'nin LYS başarısı

Konya Akşehir Sabah Dershanesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarısını perçinledi. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de Türkiye ikincisi olarak Akşehir’in ve Sabah Dershanesi’nin gururu olan Ahmet Niyazi Ülkü, Lisans Yerleştirme...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 11:26
Konya Akşehir Sabah Dershanesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarısını perçinledi. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de Türkiye ikincisi olarak Akşehir’in ve Sabah Dershanesi’nin gururu olan Ahmet Niyazi Ülkü, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda Türkiye birincisi oldu.

YGS-4 puanına göre Türkiye ikinciliği elde eden Sabah Dershanesi ve Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Niyazi Ülkü, Türkiye İkinciliği elde ettiği dönemde yaptığı açıklamada, "Hedefim Hukuk eğitimi almak ve ardından siyasete atılmak. Siyaseti çok seviyorum ve Başbakan olmak istiyorum. Hedefim Türkiye birinciliğiydi, fakat ikincilik de önemli bir başarı. Bu başarıyı; çalışmam kadar, edilen dualara da borçluyum. 1 yıldır telefonumun ekranında resmim vardı. Üzerinde de 'Türkiye birincisi' yazıyordu. İnşallah ikinci sınavda bunu gerçekleştireceğim. Hukuk eğitimi alarak hayatımı şekillendireceğim." dedi.

Bu hedefine ulaşan Ahmet Niyazi Ülkü, sözünü tutmuş oldu ve Sabah Dershanesi’nin ve Akşehir’in gururu oldu. LSY sonuçlarına göre Ahmet Niyazi Ülkü; YGS-4’te 556,450 puan ile Türkiye birincisi, YGS-3’te 555,206 puan ile Türkiye İkincisi, YGS-5’te 555, 545 puan ile Türkiye ikincisi, YGS-6’da 554,697 puan ile Türkiye sekizincisi oldu.

"BU BAŞARIYI BEKLEMİYORDUM"

YGS-4’de Konya ve Türkiye birincisi, olan Ahmet Niyazi Ülkü, Konya’da katıldığı basın toplantısında bu başarıyı beklemediğini vurguladı. Özelikle derslere son 1,5 sene çalıştığını vurgulayan Ülkü, "Tabi ki bunlar nasip işi. Nasipten öteye geçilmez. Hukuk fakültesine gitmeyi düşünüyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.