Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevilik inanç özgürlüğünün zirvesi

Alevilik inanç özgürlüğünün zirvesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Avukat ŞehmusKayapınar, Aleviliğin, ulusal kültürümüzün çekirdeği olduğunu söyledi. Böyle bir kültürün Türkiye için önemine işaret eden Kayapınar, “Alevilik, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, inanç özgürlüğünün zirvesidir. Dili, gönlü, geçmişi ve geleceği bir olan ulusumuzun böyle bir kültüre sahip olması gerçekten büyük bir şanstır” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 15.11.2013 - 13:00
İZMİR- Başkan adayı Kayapınar, Uzundere'de Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı da ziyaret ederek iftar yemeğine katıldı. Kayapınar, Cemevi Dedesi Cemal Sevin ile sıkıntılar konusunda bilgi aldı. Katılanlarla birlikte oruç açan Kayapınar, “Hacı Bektaşları, Pir Sultanları ve Aşık Veyselleri yetiştirip ulusal değerlerimiz arasına katan bu kültürle ve sizlerle gurur duyuyorum”dedi.

Hoşgörü kenti İzmir
Kayapınar, bir gün sonrada bu kez Ehli-Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Limontepe Şubesi – Cemevi’nde gerçekleştiren iftar yemeğine katıldı.Karabağlar Başkan A. Adayı Avukat ŞehmusKayapınar, vakfın başkanı Satılmış Pekgöz ve üyelerle cemevinin sorunları hakkında bilgi aldı. Şiir okunup, türkülerin çalındığı programda Kayapınar, Anadolu'nun büyük bir kültür ve inanç zenginliğine sahip olduğunu dile getirdi. Farklılıkların zenginlik olduğunu sözlerine ekleyen Kayapınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir böylesi farklı bir kent işte. Hoşgörüyü ve tükenmez bir sevgisini yitirmeyen büyük bir şehir. İzmir'de yaşamak herkes için bir şans. Bu hoşgörü ve sevgi ortamı bütün ülke geneline yayılması gerekir. Alevilik, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, inanç özgürlüğünün zirvesidir. Dili, gönlü, geçmişi ve geleceği bir olan ulusumuzun böyle bir kültüre sahip olması gerçekten büyük bir şanstır. Kayapınar, program sonunda Ahmet Arif’in Anadolu şiirini okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.