Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin'den Karşıyaka mesajları

Ali Engin'den Karşıyaka mesajları

Karşıyaka’dan belediye başkan aday adayı olan CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, TV35 ve Egepostası ortak yayınında Seçime Doğru programına katılarak Refik Pak’ın sorularını yanıtladı. Ali Engin'den Karşıyaka mesajları

  • Ege Postası
  • 18.12.2018 - 15:49

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ali Engin, il başkanlığı döneminde yaptıklarını, neden aday adayı olduğunu anlattı.

BANA GÖRE İSRAF DA YOLSUZLUK

Aday gösterilmesi ve başkan seçilmesi durumunda tasarruflu bir yönetim anlayışı sergileyeceğini kaydeden Ali Engin, “Tasarruf edeceğiz ve vatandaş bunu görecek. Vergilerim emin ellerde. Rasyonel kullanılıyor. Bana göre israf da bir yolsuzluktur. Kaynaklarınız kısıtlı, ihtiyaçlarınız çok. Benim yönetim anlayışım tasarruf ve önceliklerin belirlenmesi olacak” dedi.

MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM, KENDİ ARACIMA BİNECEĞİM

Başkan olması durumunda makam aracı da kullanmayacağını, ikinci döneminde büyükşehir belediye başkanlığına da aday olmayacağı sözünü veren CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ali Engin, “Ben kendi aracıma bineceğim. Yaya gezmeyeceğim. Belediyenin aracını kullanmayacağım. Diğer arkadaşlarımız da araçlarına binecek. Kullandığımız kağıttan ağırlama giderine kadar herşeye dikkat edeceğiz. Beş yıl yeter benim için. Yetmezse yine ilçe için hakkımı kullanmak isteyeceğim. Büyükşehiri istemeyeceğim. Bu adam çok başarılı olur, yerimde gözü var dedirtmeyeceğim. Beni istiyorsanız tekrar ilçe başkanı yapın, başarısız oldu derseniz zaten yeter, ısrar etmeye gerek yok. Belediye başkanlığı sonuçta meslek değil. İkinci dönem büyükşehire aday olmayacağım” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde İzmir’de yüksek bir başarı elde edeceklerini belirten Ali Engin, aday gösterilmeyecek olan isimlerin küskünlük tutumu içine girmemesi önerisinde bulundu.

ENERJİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ İÇTE HARCIYORUZ

Kendisinin de böyle bir tutum içinde olmayacağı sözünü veren CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ali Engin, “Bazı arkadaşlar küserek, evde oturarak, başka partiye geçerek tepkisini gösterir. Evet bir sorunumuz var. Ama kurultayda, parti içinde çözelim. Kaybedecek zamanımız yok. Çok içe kapanıyoruz maalesef, enerjimizin büyük bölümünü içte harcıyoruz. Ben ısrarla bu tutumumu sürdürmek taraftarıyım” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Tunceli’den gelip CHP gibi büyük ve köklü bir partinin il başkanlığı benim için bir onur. İzmirlilere ve örgütüme müteşekkirim. Bana bu görevi verdikleri için. Bu çok önemli bir görev. O dönemde 18 saat çalışıyordum. Bütünşehir yasası çıkmıştı. 8 ilçenin kaybedilmesinde en büyük etken o yasa. Antalya’yı da kaybettik. Antalya kent merkezinde yüzde yüz CHP kazanır. AKP bütün köyleri de şehirleştirdi. Ordu’yu böyle kaybettik. Giresun’u bu şehirde bütünşehir yapmışlar. İnşallah Giresun’u kaybetmeyiz.

HIZLA ÖRGÜTÜ AYAĞA KALDIRIP…

Cumhuriyet tarihinde ilk kez 650 köyün 500’ünü gezdik bizim dönemimizde. Kadın ve gençlik kollarımızla beraber. Parti tabiki yaşayanbir organizma. Buna ne kadar ilgi gösterir bakar ve ilgi gösterirseniz, eksiklerini giderirseniz o kadar büyük gelişir. Geldiğimizde partinin eksikleri vardı. Hızla partiyi saydam bir şekilde yöneterek, borçsuz hale getirdik. Kasamızdan para da devr ettik. Yeni araç kazandırdık, ilçelerimize binalar aldık. Örgütümüzü ayağa kaldırdık. Binlerce insanla sokaktaydık.

BU SEÇİMDE İZMİR’DE İYİ BİR BAŞARI ELDE EDECEĞİZ

Gerçekten bunlarla gurur duydum. Siyaset iyilik yapma, ülkeye hizmet ama aynı zamanda yoğun bir yarış ve rekabet de içeriyor. Bütün eleştirileri saygıyla karşıladım. Kutuplaştırma ve gerginliklerden hep uzak kaldım. Yerel seçimi o dönem ben yönettim. Şimdi de genç bir arkadaşımız var. Onun da başarılı olacağına inanıyorum. İzlediğim kadarıyla çok iyi gidiyor. O da kutuplaştırmadan davranıyor. İzmir’de iyi bir başarı elde edeceğiz.

İNSAN KAYNAĞIMIZI DOĞRU KULLANDIĞIMIZI SÖYLEYEMEM ÇÜNKÜ..

İnsan kaynağımızı doğru kullandığımızı söyleyemem. Saygı duyduk. Ben hep ne olacağım ben demem. Ülkeyi, partiyi nasıl toparlayabiliriz dedim.

BAZI ARKADAŞLAR ADAY GÖSTERİLMEYİNCE KÜSEREK…

Bazı arkadaşlar küserek, evde oturarak, başka partiye geçerek tepkisini gösterir. Evet bir sorunumuz var. Ama kurultayda, parti içinde çözelim. Kaybedecek zamanımız yok. Çok içe kapanıyoruz maalesef, enerjimizin büyük bölümünü içte harcıyoruz. Ben ısrarla bu tutumumu sürdürmek taraftarıyım.

KRİZ DÖNEMLERİNİ ÇOK RAHAT AŞAN BİR PARTİYİZ

Partinin yapısal sorunlarının seçimden sonra çözülür. Parti önümüzdeki 4 yılı iyi kullanmalı. İnşallah büyükşehirleri de alırız. Partinin birikmiş, ihmal edilmiş sorunlarını masaya yatırıp çözeriz inşallah. Birini bir şey yapmak için değil. Birikmiş, tıkanmış damarları aşmak için kullanırız bu süreyi. Yüz yıllık bir partiyiz. Kriz dönemlerini çok rahat aşan bir partiyiz. AKP de buna bir gebe. Sorgusuz sualsiz tüm kadrolarını yeniliyor. Neden her kademeye Binali Yıldırım’ı getiriyorlar, alttan gelen yeni kadrolar varsa.

YENİ BİR PARTİ PROGRAMINA İHTİYACIMIZ VAR

Parti içi disiplini esas alarak farklı görüşlere ve insanlara yer vermek lazım. Hızla partinin seçimden sonra Deniz Baykal döneminde yazılmış ve bir kelimesini bile değiştirmediğimiz yeni bir parti programına ihtiyacımız var.

İZMİR’DE BİR ORTAK AKIL VAR

İl başkanlığım döneminde de şimdi de şöyle düşünüyorum; İzmir’de ortak bir akıl var. İzmir süt üretiminde birinci şu anda mesela. Tarımsal üretimde de Antalya’dan sonra ikinci. İzmir tarım şehri olmasın diyebilir misini? Antalya turizm şehri ise tarım şehri olduğu içindir. Sağlık turizminde de gelişecek İzmir.  Havalimanımız var. Çandarlı Limanı yapılsın, oraya 700 milyon masraf yapıldı ama öylece duruyor. Büyük konteynır gemileri limana yanaşamıyor. Büyük gemilerin yanaşması ve su sirkülasyonu için kanal lazım.

BÜYÜKŞEHİRİ DE İLÇELERİ DE İYİ BİLİYORUM

Bir siyasetçi ve işadamı olarak, il başkanı iken de ilçe belediye başkanlarıyla da büyükşehir başkanıyla da uyumlu çalıştım. İlçemizin ve kentimizin sorunlarını iyi bildiğimi düşünüyorum. Büyük bir kurumu emanet edeceğiniz insanların deneme yanılma yöntemiyle belirleyemezsiniz.

KAYNAĞINIZ BELLİ, TASARRUF POLİTİKASIYLA YÖNETECEKSİNİZ

Geliriniz de gideriniz de belli olmalı. Yeni dönemde küçülen ekonomi içinde en büyük ekonomik kaynağımız Ankara’dan gelen bütçe ve halktan-esnaftan alınan vergiler. Kaynağı arttıramıyorsunuz. Tasarruf dönemi başlıyor Türkiye’de. Tasarruf edeceğiz ve vatandaş bunu görecek. Vergilerim emin ellerde. Rasyonel kullanılıyor. Bana göre israf da bir yolsuzluktur. Kaynaklarınız kısıtlı, ihtiyaçlarınız çok. Benim yönetim anlayışım tasarruf ve önceliklerin belirlenmesi olacak.

MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM, KENDİ ARACIMA BİNECEĞİM

Ben kendi aracıma bineceğim. Yaya gezmeyeceğim. Belediyenin aracını kullanmayacağım. Diğer arkadaşlarımız da araçlarına binecek. Kullandığımız kağıttan ağırlama giderine kadar herşeye dikkat edeceğiz.

TRAFİK YER ALTINA GİRECEK, MEYDAN VE YENİ İSKELE YAPILACAK

Karşıyaka’ta trafik yer altına alınacak, meydan yapılacak ve iskele yeniden yapılacak. AK Parti ile bakanlıklar da görüşeceğiz. Yapmazlarsa yüz bin Karşıyakalıyı oraya yığacağız. İzmir’de yapı stoku eski. Organlar yenilendi, körfez temizlendi, altyapı yapıldı, ulaşım çeşitlendi. Bunlar önemli hizmetler. Artık İzmir’in silüetini değiştirme zamanı. Yeni yeşil alanlara ihtiyaç var, otoparklara ihtiyaç var. Otoparkları daha çok yeraltına almamız lazım, yer üstünü yayalaştırmamız lazım.

STADYUMU YAPACAKSANIZ YAPIN, YAPMAYACAKSANIZ….

Geçen yıl şirketleşecekti. Değerli bir inşaat firmamız sponsor olacaktı. O fırsat kaçırıldı. Ben sponsorlardan yanayım. Ne belediyenin ne özel sektörün futbolu sponse edecek durumu yok. Karşıyaka bir basketbol ve yelken kenti olacak. Stadyum yapacaksa yapsın. Vazgeçtiyse Selçuk Yaşar Tesisleri orada. Göztepe, Alsancak’ı yaptınız. E burayı da yapın. Mahalleli şikayet ediyor. Bana n? CHP engelliyor diyorlar. CHP engellese kendi arsasını verir m? Verdi meclis kararıyla. Yapacaklarsa yapsınlar. Yapmayacaklarsa Selçuk Yaşar Tesisleri’nde 25 bin kişilik stadyum yapabilirsiniz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.