Dolar 34,0367
%-0.07
Euro 37,9585
%0.14
Altın 2.821,650
%0.67
Bist-100 9.961,00
%1.91

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa Belediyesi'nde şok tasfiye

Aliağa Belediyesi'nde şok tasfiye

​Aliağa Belediyesi’nde 104 taşeron işçisi işten çıkarıldı. Dün öğleden sonra işçilere tebliğ edilen işten çıkarma kararı şok etkisi yarattı. İşçilerin tamamına yakınının CHP üyesi olduğu öğrenilirken, işine son verilenlerin sayısının 350’yi bulacağı öne sürüldü.Belediye başkanı Serkan Acar'ın kendisiyle görüşen CHP'li meclis üyelerine, " Tasarruf amacıyla çıkarıldılar. Çoğu bankamatik işçisi" dediği belirtildi. İşçiler belediye önünde çadır kurma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2014 - 10:24
SERCAN AVCI / HABER SERVİSİ -  Göreve geldikten sonra başkan yardımcıları ve müdürleri değiştiren Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, bu kez personele operasyon yaptı.104 taşeron işçisinin işine son verildi. Karar, dün  öğleden sonra işçilere tebliğ edildi.
 
İşten çıkarılan iİşçiler, aileleri, sendika başkan ve yöneticileri ile CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve ilçe yöneticileri belediye binası önünde toplandı. Toplam 350 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa’da işçi kıyımı yaşandığını belirterek, “İşten çıkarılanların tamamına yakını parti üyemiz. Direkt CHP hedef alınmış durumda. İşten çıkarılanların tümü işini yapıp maaşını alan insanlardı. Belediye Başkanı, işini yapan, işine giden, bankamatik işçisi olmayanlarla sorun yaşamayacağını söylemişti. Ancak sözünde durmadı. Aliağa Belediyesi’ni halkın belediyesi olarak görmek istiyoruz" dedi. 


İşten çıkarılan işçiler  belediye önünde eylem başlatırken gece boyunca belediye önünden ayrılmadılar. Gergin bekleyişten oturma eylemi kararı çıkarken, emniyette TOMA ve akreplerle belediye binası önünde önlem aldı.Park ve bahçelerde çalışan işçiler de iş bırakma eyleme başlatarak arkadaşlarına destek veriyor.

TASARRUF AMAÇLI
CHP'li belediye meclis üyeleri  belediye başkanı Serkan Acar’la görüştüğü ifade edildi. Acar’ın meclis üyelerine, “ Tasarruf amacıyla karar aldık.İşten çıkarılanların çoğu  seçime kısa bir süre önce işe alınmış ve bankamatik işçisi” dediği belirtildi.

Gün içinde sendika ve platformların belediye önünde basın açıklamaları yapacağı bildirildi.


ÇADIR EYLEMİ
Aliağa Belediyesi önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, çıkarılan işçilerin hemen hemen tamamının, CHP üyesi olduğunu belirterek, alınan kararın siyasi olduğunu iddia etti.

İşçilerin, tekrar iş başı yapana kadar, Demokrasi Meydanı'na kurulacak çadırda eylem yapacakları kaydedildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.