Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman vekil: BİL, her şeyi devletten beklememenin en güzel örneği

Alman vekil: BİL, her şeyi devletten beklememenin en güzel örneği

Almanya'da Türk müteşebbisler tarafından eğitim dünyasına kazandırılan BİL Özel Okulları’nı ziyaret eden milletvekili Karin Maag, azmin değer kazandığını gösteren bu okuldan çok etkilendiğini söyledi. Maag, göçmenlerin her şeyi...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 11:05
Almanya'da Türk müteşebbisler tarafından eğitim dünyasına kazandırılan BİL Özel Okulları’nı ziyaret eden milletvekili Karin Maag, azmin değer kazandığını gösteren bu okuldan çok etkilendiğini söyledi. Maag, göçmenlerin her şeyi devletten beklemeyerek bu okulu açmakla Almanya’nın parçası olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) federal milletvekili Karin Maag ve WBA Dünya Şampiyonu boksör Fırat Arslan Stuttgart’ta Türk müteşebbislerin açtığı BİL Koleji’ni ziyaret etti. Okul yetkililerinden bilgi alan Maag ve Arslan daha sonra öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun yapılmasında emeği geçen aile ve işadamlarının çok hayırlı bir işe katkı sağladıklarına inandığını belirten Maag, “Daha iyisi olamazdı. Okulun yapılmasında emeği olanlar çocukların eğitimine aktif olarak destek sağladıklarını gösteriyorlar. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin en güzel örneğidir bu okul.” dedi.

Eğitimin uyumun ve başarının anahtarı olduğuna dikkat çeken Maag şöyle devam etti: “CDU için göçmenlerin eğitimli ve başarılı olması gerçekten çok önemli. Göçmenlerin devlet idaresinde söz sahibi olmasını istiyoruz. Artık göçmenler hakkında konuşulduğunda işsizlik parası değil, başarılar hakkında konuşulmasını arzu ediyorum. Çocuklar ne kadar başarılı olurlarsa, devlet idaresinde o kadar söz sahibi olabilirler.” Devletin üzerine düşen görevin de göçmenlere kapıları açmak olduğunu belirten siyasi,“Ancak bu sayede göçmenlere karşı samimiyetimizi göstermiş oluruz.” dedi.

Çocuklarını BİL Okulu’na gönderen ailelerin aynı zamanda Almanya’nın bir parçası olmak istediklerini gösterdiğini vurgulayan Maag, “Bu okulda azmin değer kazandığını görmek beni çok etkiledi. Burada elde edilen başarı olağanüstü” diye konuştu. Anadilin önemine de dikkat çeken politikacı, “Biz CDU olarak göçmenlerin Almancayı da anadilleri kadar iyi konuşmasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.

"KENDİNİ NE KADAR DIŞLANMIŞ HİSSEDERSEN, O KADAR DIŞLANIRSIN"

Dünya Şampiyonu Boksör Fırat Arslan ise küçüklüğünde kendisini bir yabancı olarak hep dışlanmış hissettiğini söyledi. Okulda arkadaşlarının alay konusu olduğunu hatırlayan Arslan,“Bir süre sonra kendi kendime, ‘Sen kendini ne kadar dışlanmış hissedersen, o kadar dışlanırsın’ dedim. Ardından hayatımda bazı değişiklikler oldu. Antrenörüme ‘Ben Dünya Şampiyonu olacağım’ diye söz verdim ve dünya şampiyonu olana kadar 19 yıl çalıştım.” dedi. Bu 19 yıl içinde de haksızlıklarla karşılaştığını dile getiren boksör şöyle dedi: “İsmimden dolayı ayrımcılığa uğradığım için ismimin Almanca bir isimle değiştirilmesi teklif edildi, fakat kabul etmedim. Tüm engellere rağmen başarıyı elde etmek için büyük bir mücadele verdim. Hiçbir zaman pes etmeyi aklımdan geçirmedim ve emeğimin karşılığını aldım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.