Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak kaçak elektrik faciası davasında ara karar çıktı!

Alsancak kaçak elektrik faciası davasında ara karar çıktı!

Alsancak'ta kaçak elektrik faciasına ilişkin davanın ilk duruşması 2 gün sürdü. Savcı mütalaasının ardından hakim 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için de tedbir kararının devamı yönünde karar çıktı. 

  • Ege Postası
  • 06.09.2024 - 19:04
  • Güncelleme: 07.09.2024 - 08:31

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması 10. Ağır ceza mahkemesinde görüldü. 2 gün süren duruşmada ara karar çıktı. 

İzmir'de meydana gelen kaçak elektrik faciasına ilişkin savcı mütalaasını açıkladı. Tutukluların tutukluluk halinin devam etmesi istenirken, tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için tedbir kararının devamı yönünde mütalaasını verdi. Sanıklar ve avukatları mütalaaya ilişkin savunma yaptı. 

Saatler süren savunmanın ardından mahkeme kararını verdi.

Hakim 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan ve adli kontrol tedbiri bulunan sanıklar için de tedbir kararının devamı yönünde karar çıktı. Diğer tutuksuz sanıklardan sadece hamile olan Alara Ekli'nin, konutu terk etme kontrol şartı kaldırıldı.

"İKİ İNSAN ÖLDÜ!"

Ara kararın ardından mahkeme saloınundan yükselen tepki seslerine ilişkin konuşan mahkeme başkanı, "İki gündür sanık dinliyoruz kimse kusurlu, sorumlu değil ama iki insan öldü. Herkes bu dosyanın bilincinde hareket etsin" dedi.

Bir sonraki duruşmanın ise 13-14-15 Kasım’da yapılmasına karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.