Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak yeniden işgal altında!

Alsancak yeniden işgal altında!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı denetimler sonucu normale dönen Alsancak kaldırımları yeniden işgal altında kaldı. Zabıta ekiplerinin operasyonları ve kestikleri onca ceza da fayda etmezken, işgalde sınır tanımayan esnaf Mustafa Bey Caddesi’nde yine bildiğini okumaya devam etti. Alsancak'ta ne kural ne de ceza dinliyorlar

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 16:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak’ın restorana dönen kaldırımlarında işgal çilesi bitmek bilmiyor.
 
KALDIRIMLAR YİNE İŞGAL ALTINDA
Kent merkezindeki en lüks alanlar arasında sayılan Alsancak Mustafa Bey Caddesi üzerindeki iş yeri sahiplerinin işgal inadı bitmek bilmiyor. Kaldırımlar ve yaya yollarına attıkları masalar ve sandalyeler ile kamusal alanları restorana çeviren esnafı cezalar da durduramadı. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerin seri operasyonları sonrasında tüm restoran ve kafelere ait masa ile sandalyeler toplanırken, yayalara özgürlük dönemi ancak bir hafta sürdü.

"RESTORANA DÖNEN KALDIRIMLARA ZABITADAN NEŞTER" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


 
ESNAF NE KURAL DİNLİYOR, NE DE CEZA!
Özellikle yoğunluğun en fazla olduğu cadde girişindeki işletmeler kurallara aykırı biçimde işgaliye sınırlarını ihlal ederken, İzmir’in en lüks caddesi masa, sandalye ve saksı gibi eklentilerle kapatılan alanlara çekilen naylon ve muşambalarla adeta gecekondu görüntüsüne büründü. Belediyenin sadece tek sıra işgal izni verdiği ve masa sandalyelerin konacağı sınırın çizgi ile belirlenmesi yönünde karar aldığı alanda iş yapan esnafın bu tutumu vatandaşları bir kez daha zorda bırakırken tepkiler de beraberinde geldi.
 
İZMİR’İN EN LÜKS CADDESİ GECEKONDU ALANINA DÖNDÜ
Kurallara saygı gösterilmesini isteyen ve esnaftan şikayetçi olan İzmirliler bölgede işgaliye izinlerinin tamamen kaldırılmasını ve kaldırımların tamamen yayalara bırakılmasını istedi. Ayrıca yaşanan bu manzarayı sorumsuzluk olarak niteleyen vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek, kaldırımları kapatan işletmelere cezai işlem uygulanmasını istedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.