Dolar 34,1615
%0
Euro 38,1768
%0.03
Altın 2.917,190
%-0.1
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağanak ve fırtına geliyor

Sağanak ve fırtına geliyor

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesi ile birlikte İzmir ve çevre illerde hava sıcaklığı azalarak, sağanak yağış etkili olacak. İzmir Valiliği uyardı

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 11:02
Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak zamanla İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir sağanak yağışlı olarak geçecek. Rüzgar güney yönlerden saatte 70 kilometre saat hızla fırtına, kıyı kesimlerde saatte 90 kilometre saatle kuvvetli fırtına şeklinde eseceği duyuruldu.

Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de etkisini sürdürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışlarla birlikte rüzgar da güney yönlerden ve kıyı kesimlerde kuvvetli esecek.

SOBA VE DOĞALGAZ ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT
Valilikten yapılan açıklamada güney yönlerden esen rüzgarın, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak bölge genelinde etkili olacak olan fırtınan Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada vatandaşlar da fırtınanın oluşturabileceği soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olusuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR
Ege Denizi’nde de kuvvetli fırtına beklendiği uyarısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ege Denizi'nde güney yönlerden kuvvetli 5 ila 7 kuvvetinde esen rüzgarın etkisini arttırarak, bugün akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, gece saatlerinden itibaren Güney Ege’de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına; yarın ilk saatlerden itibaren Ege Denizi’nin genelinde 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege’de etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” 






İZMİR'DE FIRTINA VAPUR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ
Öte yandan İzmir'de olumsuz hava koşulları deniz ulaşımını vurdu, vapur seferleri iptal oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İzdeniz A.Ş'den yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm arabalı vapur seferlerimiz ve yolcu seferlerimiz geçici olarak iptal edilmiştir" denildi.


Hava koşullarının normale dönmesi ile birlikte vapur seferleri 17.30'dan itibaren yeniden başladı.



İZMİR'DE FIRTINA SOKAKLARI BOŞALTTI
İzmir'de, saatte 95 kilometre etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken fırtına nedeniyle sokaklar boş kaldı. Ege Bölgesinde yarından itibaren hafta sonuna kadar yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege'den başlayarak zamanla İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir genelinde yağışların etkili olacağı, yağışların perşembe, cuma ve cumartesi günleri bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı belirtildi. İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de etkili olacak kuvvetli fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğine belirten Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, yağış ve fırtına nedeniyle su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmeleri, soba ve doğal gaz zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli olunması istendi. Ege Bölgesinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yağışla birlikte azalacağını bildirdi.



İzmir'de fırtınanın kuvveti saatte 95 kilometreye kadar ulaşırken, birçok ağaç devrildi, olumsuz hava koşulları nedeniyle sokaklar boş kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.