Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'daki 'Gezi Parkı' protestoları mobese kameralarında

Ankara'daki 'Gezi Parkı' protestoları mobese kameralarında

Ankara’da düzenlenen Taksim Gezi Parkı protesto gösterileri sırasında bazı marjinal grupların, olayı provoke etmesi mobese kameralarına yansıdı. Ankara’yı 24 saat gözleyen Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:58
Ankara’da düzenlenen Taksim Gezi Parkı protesto gösterileri sırasında bazı marjinal grupların, olayı provoke etmesi mobese kameralarına yansıdı.
Ankara’yı 24 saat gözleyen Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları marjinal grupların provokasyonunu görüntüledi. Protesto gösterileri sırasında bazı eylemcilerin, kamu mallarına, bankalara, iş makinelerine zarar verdiği görülüyor. Bir polis memurunun linç edilmesi de mobese kameralarının tespit ettiği görüntüler arasında yeralıyor. Onlarca kişinin saldırısına uğrayan ve bir süre sonra baygınlık geçiren polis memuru, bayılınca eylemciler tarafından geri çekiliyor.

AĞAÇ ALTINDA EYLEMCİLERİ BÖYLE YÖNLENDİRİYOR

Yabancı uyruklu olduğu sanılan bir kadın eylemcinin ise diğer arkadaşlarına ağaç altında talimat vermesi dikkat çekiyor. Eylemciler talimatın ardından ellerinde sapanlarla, polise misket ve taş atıyor.

VATANDAŞLARI OLAYLARA ÇEKMEK İÇİN GAZ BOMBALARINI METROYA ATIYOR

Kameralara yansıyan bir başka görüntü de ise polisin attığı gaz bombasını alan bir eylemci, vatandaşları da eyleme çekmek için gaz bombasını metro istasyonunun içine atıyor.

Polise ve iş yerlerine taş atan yüzü maskeli kişilerin, caddeyi birbirine kattıktan sonra poz verdikleri görülüyor. Eylemciler, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bankaları taşlarken ve ATM cihazlarını ateşe veriyor. Göstericiler ayrıca, bir otomobile de zarar veriyor. Bazı sağduyulu eylemciler de grubun otomobili devirmesine engel oluyor.

POLİSİ LİNÇ GİRİŞİMİ MOBESE'DE

Marjinal grupların bir polis memurunu araya alıp, linç etme girişimi de kameralar tarafından tespit edildi. Onlarca kişinin saldırısına uğrayan ve bir süre sonra baygınlık geçiren polis memuru, bayılınca eylemciler de geri çekiliyor. Polisin copunu ve kalkanına el koyan marjinal gruplar, bayılan polisi daha sonra yol kenarına taşıyor. Esat Caddesi'nde polisle karşılaşan göstericilerin ise polise molotof kokteyliyle saldırması dikkat çekiyor.

TÜRK BAYRAĞINI BÖYLE ATEŞE VERDİLER

Meşrutiyet Caddesi'nde toplanan bir diğer grup ise yanlarında taşıdığı Türk bayrağını ateşe veriyor. Bir gösterici de ateşe atılan bayrağı alıp, kenara çekiyor.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.