Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağış: İzmir’in Expo’yu alması İstanbul’a Olimpiyat kapısını açar

Bağış: İzmir’in Expo’yu alması İstanbul’a Olimpiyat kapısını açar

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir’in Expo adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bağış, “İzmir’in Expo’yu alması İstanbul’un olimpiyatları almasının da önünü açacaktır. Aynı zamanda AB...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:53
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir’in Expo adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bağış, “İzmir’in Expo’yu alması İstanbul’un olimpiyatları almasının da önünü açacaktır. Aynı zamanda AB üyeliğinin de önünü açacaktır.” dedi.

Bağış, Ortaköy’deki AB çalışma ofisinde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi Bağış, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bağış, Paris’te uluslararası delegelerle görüşüp Expo’ya İzmir’i tanıtacaklarını ifade etti. Bağış, “İzmir’in zenginlikleriyle el ele vererek İnşallah başarılı bir şekilde netice almak umudundayız. Bu süreçte ben de İzmir’in EXPO adaylığını çok önemli buluyorum. Türkiye’nin AB süreci önündeki en büyük engel önyargılardır. Ön yargıları kırabilmek için de bu tür uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmamızın çok önemli yararlarını bu güne kadar gördük. İzmir’in Expo’yu alması İstanbul’un olimpiyatları almasının da önünü açacaktır. Aynı zamanda AB üyeliğinin de önünü açacaktır. Türkiye’nin hak ettiği gerçek imaja kavuşmasının da önünü açacaktır. Bu süreçte İzmir’e valimize ve halkımıza desteği en iyi şekilde yapacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.