Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yunus Emre Oratoryosu, İstanbul’da sahnelenecek

Yunus Emre Oratoryosu, İstanbul’da sahnelenecek

Yunus Emre Oratoryosu, Harbiye Cemal Reşit Rey’de sahnelenecek. Oratoryo için bir araya gelen 90 sanatçının yer aldığı Jonathon Griffith Singers Korosu tarafından verilecek konserde Yunus Emre’nin ‘Haktan Gelen Şerbeti’ isimli şiirini besteleyen...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:55
Yunus Emre Oratoryosu, Harbiye Cemal Reşit Rey’de sahnelenecek. Oratoryo için bir araya gelen 90 sanatçının yer aldığı Jonathon Griffith Singers Korosu tarafından verilecek konserde Yunus Emre’nin ‘Haktan Gelen Şerbeti’ isimli şiirini besteleyen Grammy Ödüllü sanatçı Christopher Tin’in yeni eserinin Dünya Prömiyeri de yapılacak.


Eseri Türkçe seslendirmek için haftalarca çalışan koro, Türkçe’ye, Türkiye’ye ve Yunus Emre’ye dair pek çok şey öğrendi. Sanatçıların pek çoğu Yunus Emre Oratoryosu konserleri sayesinde ülkeyi de tanıma, görme imkanı da elde etti.


Oratoryo daha evvel, New York, Washington, Eskişehir ve Ankara’da sahnelendi.




Jonathon Griffith Singers Korosu, 7 Haziran Cuma günü saat 20.30’da sevenleri ile buluşacak.


Koronun konseri; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) tarafından organize edilecek.


Ahmet Adnan Saygun’un eseri olan Yunus Emre Oratoryosu, ilk olarak 1946’da Ankara’da, bir sene sonra 2 defa Paris’te, 1958’de ise New York’ta ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirildi.

2012’de de 54 sene aradan sonra Yunus Emre’nin hoşgörü anlayışı TÜRKSOY’un, Newyork Lincoln Center ve Washington Strathmore Music Center konserleri ile ABD’ye ulaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.