Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu'ndan Uşak UMKE’ye eğitim

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu'ndan Uşak UMKE’ye eğitim

Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden Uşak ekibine, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu başeğitmeni Murat Yıldırım tarafından Ulubey kanyonlarında eğitim verildi. İple tırmanış ve yüksekten...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 17:21
Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden Uşak ekibine, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu başeğitmeni Murat Yıldırım tarafından Ulubey kanyonlarında eğitim verildi. İple tırmanış ve yüksekten hasta tahliyesinin gösterildiği iki günlük eğitime, 20 Uşak UMKE görevlisi katıldı.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal da eğitim kampını ziyaret etti. Uşak UMKE’nin faaliyetleri hakkında Dr. Okan Türkmen'den bilgi alan Milletvekili Güneş, Türkiye'nin afet ve olağanüstü olaylardan dolayı büyük acılar çektiğini hatırlattı. Güneş, "Sağlık Bakanlığımız'ın gözbebeği olan UMKE'de hiçbir beklentisi olmadan çalışan, tamamen gönüllü sağlık personeli büyük özveri gösteriyor, herkesin takdirini kazanıyor. Uşak UMKE’nin de faaliyetlerini destekliyoruz. Biz de iki günlük bu eğitim kampını gezip çalışmaları yakından görmek istedik.” dedi. İl Sağlık Müdürü Ünal ise ekiplerin her türlü olumsuz arazi ve hava şartlarında görevini eksiksiz yerine getirebilmesi için bilgi ve becerilerini arttıracak eğitim ve tatbikatların devam edeceğini söyledi. Dr. Ünal, “Uşak UMKE olarak her zaman göreve hazırız. Eğitim tatbikatına katkıları bulunan Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada ve belediye çalışanlarına, AKDF eğitmeni Yıldırım ve arkadaşlarına, ayrıca fedakar Uşak UMKE personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.