Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Buca: Belediye sosyal yardım yerine konserlere para harcıyor

AK Parti Buca: Belediye sosyal yardım yerine konserlere para harcıyor

İzmir'in CHP'li Buca Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyetlerinin ortaya koyulduğu raporun ardından AK Parti cephesinden de açıklama geldi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçeyi ileriye götüreceğine...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:31
İzmir'in CHP'li Buca Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyetlerinin ortaya koyulduğu raporun ardından AK Parti cephesinden de açıklama geldi. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçeyi ileriye götüreceğine geriye götürdü.” dedi. Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan da, “Buca Belediyesi, ağustos böceği gibidir. Şarkılarla türkülerle günlerini geçiriyor.” diyerek, rakamlarla belediye yönetimini eleştirdi.

AK Parti İlçe Başkanlığı’ndaki basın açıklamasında konuşan Solmaz, Arslan ve Denetim Komisyonu’nun AK Partili Meclis Üyesi Gülay Sakartepe, belediye yönetimini eleştiri bombardımanına tuttu. Kaynakların doğru kullanılmadığını ifade eden AK Partililer, Başkan Tatı’nın hizmet etmek yerine paraları boşa harcadığını öne sürdü. Solmaz, şunları söyledi: “Koskoca bir yıl boşa geçti. Belediyemiz, Buca’yı ileriye götüreceğine, elindeki imkanları kullanmayarak iş bilmez tavrı ile geriye götürdü. Şehre yağmur yağdığında Venedik oluyor. Başkanın yaptığı iş yok. Gözle görülür yatırımı yok. Genel başkanlarını park ve bahçe açmaya getiriyorlar. Maalesef güler yüzü kendisinde de göremedik. Başkan göreve geldiğinde yeni pazaryerleri ve yollar yapacaktı ama onu da beceremedi. Buca Belediyesi sınıfta kaldı. Müteahhitler bile başka ilçelere kaçtı. Altı ayda çıkmayan projeler olduğu için gidiyorlar. Belediyenin yatırımları, tesisleri harabeye döndü. İki benzinliğimiz vardı. İhtiyaçları karşılayan benzinlikler, tenis kortları kapatıldı. Buca Belediyesi’ne ait olmayan, 40 senedir Bucaspor’un hizmetinde olan stadın duvarları, mal kaçırır gibi yıkıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile mahkemelik olundu. Türkiye bir hukuk devleti olmasına rağmen böyle bir tavır alındı. Hukuk içinde iki kurum arasındaki sorunun çözülmesi gerekirken Başkan Tatı öyle bir şekle soktu ki kendisi de mahkemelik oldu.“

Dört yılda belediye yönetiminin gelirlerinin Buca’nın hizmetine sunulamadığını iddia eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, “Değişik şekilde harcamalar yapıldı. Gönül isterdi ki belediyenin 2012 yılı faaliyetlerini, yatırımlarını muhalefet olarak alkışlayalım, güzellikleri anlatalım ama olmadı. Belediye, vatandaşın yararına hiçbir şey yapmamıştır. İnşallah 2014 yerel seçimlerinden sonra AK Partili bir kardeşimize belediyeyi teslim ederiz, o da paraları gözünden daha fazla sakınır ve korur.” şeklinde konuştu.

Grup Başkan Vekili Arslan da, “Bir belediye başkanı, kendi belediyesinin meclis üyeleri tarafından hazırlanan raporu neden okutmamaktadı? Kendi faaliyetlerinden bile korkuyor. Buca Belediyesi, üç yıldır olduğu gibi bu yıl da kaynakları kullanamadı. Vatandaşa hakettiği değeri vermedi. Buca’nın en önemli sorunu olan trafikle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı partiden olmasına rağmen yine başaramadılar. Buca’nın meydanı, yurdu, sineması, tiyatrosu söz verilmesine rağmen yapılmadı. Verdikleri vaatleri iyi niyetle yerine getirmelerini bekledik ama kalan süre yeterli olmadı. Buca’nın dertleriyle dertlenmediler, sorunlarını çözmek için gelmediler. Belediyede ihaleler, büyük paralar ödenerek yapılıyor. Birçok belediyenin düşük fiyatlara yaptırdığı başta temizlik ihalesi olmak üzere diğer konuları yüzde 100 fazlasıyla yaptırdılar.” dedi.

Başkan Ercan Tatı’nın, "Buca’yı marka kent yapacağız." sözünü hatırlatan Mustafa Arslan, “Konserlerle marka kent olmaz. İki park, pazaryeri yapmakla marka kent mi olu? Bu kadar ucuz m? Sadece Hadise konserinin belediyeye maliyeti 300 bin liradır. Aynı belediye, sosyal yardımlara Hadise kadar para harcamamıştır. Belediyenin dört yıldaki bütçesi 400 milyon lira olmasına rağmen yatırımlara ayrılan para 15 milyon liradır. Zaten vatandaşlar görüyor. Maalesef dört yıl, yatırım olarak bile sayılmayacak işlerle gitti. Sadece Gümüldür’de alınan otel, 400 bin lira kaynak kaybına neden oldu. Biz bu rakamları muhalefet olsun diye değil, gerçekler anlaşılsın dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Aslan ayrıca CHP'li Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya’nın eşi sanatçı Makbule Kaya’ya, bir konser için 21 bin lira verilmesinin de etik olmadığını savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.