Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmaniye'de, Kur’an kursları yararına kermes açıldı

Osmaniye'de, Kur’an kursları yararına kermes açıldı

Osmaniye Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kur’an kursları yararına kermes açıldı. Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'ndaki kermesin açılışına, Vali Celalettin Cerrah ile birlikte AK Parti Osmaniye Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 16:09
Osmaniye Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kur’an kursları yararına kermes açıldı.

Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'ndaki kermesin açılışına, Vali Celalettin Cerrah ile birlikte AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Müftüsü Ramazan Çortul, siyasi parti il ve ilçe başkanları, bazı il müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kermesin açılışını yapan Vali Celalettin Cerrah, özellikle çocuklara peygamber Efendimizin hayatının ve yaşam şeklinin iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Vali Cerrah, "Kur’an-ı Kerim’in en son kitap olduğunu, Peygamber Efendimizin en son peygamber olduğuna hepimiz iman ediyoruz. Dünya öyle bir hale gelecek ki herkes İslamiyeti seçmek zorunda kalacak. Bizim Müslüman olarak yapmamız gereken konulardan birisi İslamiyeti iyi yaşamak, Peygamber Efendimizi iyi bilmek ve yaşamını iyi incelemek gerekiyor. Çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını, yaşam şeklini, islamiyetin neler istediğini anlatamazsak, Hıristiyan aleminin bizi anlamasını beklememiz mümkün değil. Müslümanlık neyi gerektiriyorsa, öyle yaşamıyorsak o zaman Hıristiyan aleminin bizi anlaması mümkün değil." diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Suat Önal ise alemlerin Peygamber Efendimiz'in(SAV) yüzü suyu hürmetine yaratıldığını belirterek, "Alemler o’nun nuruyla aydınlandı. Onun nuru ile aydınlandık. Ona ümmet olmakla onurlandık. Bizlere böyle paha biçilmez nimetler bahşettiği için Allah’a sonsuz şükürler ediyorum. Peygamber efendimizin ismi bile bizleri tek çatı altında birleştirmeye ve huzurlu bir hayat sürmeye yetiyor. Bu ablamda Kutlu Doğu Haftasının hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.