Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arpacıoğlu: Kimse mağdur olmadan en güzel yere taşınacağız

Arpacıoğlu: Kimse mağdur olmadan en güzel yere taşınacağız

Ordu'nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu kapalı pazar esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltı programında konuşan Ünye Seyyar Pazarcılar Dernek Başkanı Abdurrahman Kılıç, “Pazarcı esnafının üzerinden siyasi oyunlar kurulduğunu...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 13:23
Ordu'nun Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu kapalı pazar esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programında konuşan Ünye Seyyar Pazarcılar Dernek Başkanı Abdurrahman Kılıç, “Pazarcı esnafının üzerinden siyasi oyunlar kurulduğunu düşünerekten birinci yetkili yani siz belediye başkanımızın ağzınızdan arkadaşlarımızla birlikte pazar yerinin tertip düzeni ve konumu hakkında bilgi almak için kahvaltı düzenledik.” dedi. Başkan Arpacıoğlu mevcut kapalı pazar yerinin yıkılıp, yerine kültür sitesi yapılması için düşünülen projeye açıklık getirdi. Bazı kişilerce kapalı pazarın yıkılıp esnafların mağdur edileceği gibi söylentileri hatırlatan Başkan Arpacıoğlu, “Gelişen, değişen ve büyüyen Ünye için buralarda değişiklik yapılmalı. Ama bu değişiklikler yapılırken kimse mağdur edilmeyecek ve kimsenin kılına bile zarar verilmeyecektir.” dedi.

Arpacıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İnsanlar bir araya geldikçe kucaklaştıkça konuştukça meseleleri daha rahat çözebiliyor ve dedikodulara da fırsat tanınmıyor. Biz bugüne kadar hep esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Ünye her gün gelişen büyüyen ve sizlerle beraber gücüne güç katan bir şekilde yoluna devam ediyor. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden itibaren sizlere layık olabilmek için, sizlerle beraber gönül gönüle omuz omuza gayret ettik. Allah’a hamdolsun bugüne kadar birçok başarılara sizlerle beraber imza attık. Sizler şahitsiniz ki Sağlık Ocağının yanından Cumhuriyet Meydanı’nda yürümek mümkün değildi. Yollarımız, altyapımız, tabakhane deremiz, arıtma tesisimiz, içme sularımız, birçok örneğini sizlerle beraber bugüne kadar birçok hizmetlere sizlerle beraber başarıya imza attık. Değişen ve gelişen Ünye’nin tabii ki fiziki şartları da değişecek ve gelişecek. Dün seyyarlık yapan arkadaşlarım bugün birkaç iş yeri açma durumunda oldular. İşlerini büyüttüler. Onları tebrik ediyorum. Büyüme noktasında işlerimizin açılması büyümesi ve gelişmesi noktasında Ünye Belediyesi olarak ne yapılması gerekiyorsa arkanızdayız. Bundan hiş şüpheniz olmasın. Çünkü bu memleket esnafıyla, köylüsüyle, işçisiyle, emeklisiyle, memuruyla güçlü. Sizler güçlü olacaksınız ki bu memleket gücüne daha da güç katsın. Bana göre emeğin en güzeli alın teri ile çalışmak. Evlerinize çocuğunuza helal rızık götürebilmek çok önemlidir. Bu konuda değişen ve gelişen Ünye’de haklı olarak Ünye değişiyor ve gördüğünüz gibi şekilleniyor. Bu değişimi yaparken hiç kimseyi rahatsız etmeden üzmeden mutlu bir şekilde bunları başaracağız. Burada da birçok arkadaşımın zaman zaman duyduğum bazı iddialar var. Bunlar asılsız şeyler. Rahman Bey ve arkadaşlarımızla zaman zaman konuşuyoruz. Bunların aslı astarı olmadığını ifade ediyorum. Bu seçimle adaylıkla hiç alaka bir şey değil. Biz esnafımızı bugüne kadar hiç mağdur etmemeye çalıştık. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Belki kafanızda soru işaretleri olabilir. Biliyorsunuz biz Gomitoğlu’nun yerini kamulaştırdık. Oraya minibüs garajını ve burayı o bölgeye veya daha uygun bir bölgeye taşıyacağız. Ama taşırken hiçbir esnafıma bela getirmeyeceğiz. Belki bugün seyyarsınız belki yarın dükkanlara taşınacaksınız. Daha modern iş merkezlerine taşınma fırsatlarınız olacak. Ama buraların da bu halden çıkması lazım. Zaman zaman bizim haberimiz olmadan bizim dışımızda bir takım farklı dedikodular olabilir. Bunlara asla inanmayın. Ne yaparsak gelir sizlerle beraber gelir oturur karar alırız. Sizin dışınızda bir karar almayız. Sizler olduğunuz sürece bizim hiçbir endişemiz yok. Biz olduğumuz sürece de sizlerin endişesi olmasın. Sizlerle bir arada olmak bizler için onur meselesidir. Bu zamana kadar sizsiz bir çalışma düzenimiz olmadı ve olmayacak. Çünkü ne diyoru? Burası Ünye, burada durmak lazım. Öyleyse hep beraber gayret etmeliyiz.”

Ünye Seyyar Pazarcılar Dernek Başkanı Abdurrahman Kılıç belediyenin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımız geldiği günden itibaren biz esnaf statüsüne girmiş olduk. Daha düne kadar burada elektrik abonesi olamıyorduk, pos makinemiz çalışmıyordu. Ama önceki seçimlerde bize burada kalma sözü vermeyenler bugün Ünye’de yoklar. Ama bizim başkanımız bugün de yarın da burada yanımızda. Biz başkanımıza çıraklık kalfalık ve ustalık dönemlerinde başarılar diliyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.