Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslan'dan işsizlik çıkışı!

Aslan'dan işsizlik çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayla arasında adı anılan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de 20-24 yaş arası binlerce gencin işsiz olduğuna dikkati çekerek yerel yönetimleri eleştirdi ve “toplumsal huzurun yolu insanlarımıza iş imkanları sağlamaktan geçer” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2013 - 11:52
 İZMİR - Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ön plana çıkan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizliğin iç barışı tehdit eden sosyal dokuyu da zedeleyen en büyük adaletsizlik hatta işkence olduğunu belirterek, özellikle genç işsizlerin sayısındaki artışın endişe verici olduğuna işaret etti. Aslan, “ Sadece son bir yılda genç işsizlerin sayısı 50 bini buldu. İzmir’de en yüksek işsizliğe sahip grup 20-24 yaş arasında. Hükümetin de, yerel yönetimlerin önceliği işsizlikle mücadele olmalıdır” dedi.

TÜİK’in işgücü anketine değerlendiren muhtemel İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aslan, özellikle genç işsizlerin üzerinde titizlikle durulması gereken ciddi bir toplumsal problem halini aldığına işaret etti. İşsizliğin sosyal dokuyu derinden zedelediğini, iç barışı da büyük oranda tehdit ettiğini vurgulayan Aslan, bu duruma gelinmesinde ülke gerçeklerine uygun olmayan ve adeta yazboz tahtasına çevrilen eğitim sisteminin yer aldığını söyledi.

"İŞSİZLİK İŞKENCEDİR, ADALETSİZLİKTİR…"

Aslan, “ Eğitimle üretim, yatırım ve istihdam arasında ülke gerçeklerine uygun, rasyonel bir ilişki kurulmaması ve buna göre planlama yapılmaması adeta genç işsizler üreten bir “kısır döngü” meydana getirdi. Sanayide, tarımda, turizmde ve topyekun ülke kalkınmasında kalifiye eleman kilit rol oynamaktayken eğitim sitemi buna imkan vermemiştir. İşsizlik en büyük adaletsizliktir, işkencedir, insan haklarına bile aykırıdır” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZE İŞ VERMEK OLMALI…”
İşsiz olduğu için evlenemeyen, anne ve babasına yük olduğundan dolayı da ruhsal eziklik yaşayan diplomalı bir gencin, toplum huzurunu, barışı ve dayanışmayı yok edecek tahrip kalıbı halini aldığını dile getiren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşsiz ve umutsuz gençlerimiz, toplumsal bünyeye yerleşmiş virüs etkisi yapar. Bu virüs bünyeden temizlenmedikçe topluma huzur ve güvenlik gelmez. TÜİK’in verilerine göre 2 milyon 525 bin gayriresmi rakamlara göre ise on milyona yakın işsizimiz var. Toplam 26 milyon çalışandan üç buçuk milyonu aile işletmelerinde çalışıyor. Yani sosyal güvenceden yoksun kayıt dışı çalışan statüsündeler. Özellikle de genç işsizlerimizin sayısı yüksek oranlarda artıyor. Sadece bir yılda yüzde 15.2’den 17.’1 oranına yükselmiş durumda. Bu 50 bin diplomalı işsiz anlamına geliyor. İzmir’de en yüksek işsiz grubunu 20-24 yaş arası oluşturuyor. Bu konu artık en acil sorunların başında geliyor. Bu yüzden hükümetlerin de, yerel yönetimlerin de önceliği işsizlikle mücadele olmalıdır. Bu sorun sürdükçe, ne birey ne aile ne toplum için huzurdan bahsedemeyiz. Daha da önemlisi suç ve suçluya elverişli zeminler hazırlanmış olur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.