Dolar 34,2070
%0
Euro 37,8290
%0.14
Altın 2.924,530
%-0.17
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata İzmir'de!

Ata İzmir'de!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 75’inci ölüm yıl dönümünde İzmir Konak Belediyesi tarafından farklı bir etkinlik ile anıldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2013 - 10:05
İZMİR - Mustafa Kemal Atatürk, 75’inci ölüm yıl dönümünde İzmir Konak Belediyesi tarafından farklı bir etkinlik ile anıldı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen dev su perdesi gösterisi İzmir körfezinde Üçkuyular iskelesinde başlatıldı. Saat 19.30'da Üçkuyular iskelesinden demir alan tekne üzerinden Mustafa Kemal Atatürk, 15 metre yüksekliğindeki hareketli bir su perdesiyle projeksiyona yansıtıldı.


Yansıtılan görüntüde, bir kısrağın üzerinde İzmir’e doğru hareket eden Atatürk, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca körfezi geçmeye başladı. Yüz binlerce İzmirli sahile akın ederek bu muhteşem duygu yüklü görüntüyü alkışlar arasında izledi. Yürüyüş temposuyla hareket eden tekne, Göztepe, Karataş, Pasaport, Cumhuriyet Meydanı’nı takip ederek Gündoğdu Meydanı’na ulaştı. Sahil boyunca İzmirliler bu özel anı kaçırmamak için Atatürk ile birlikte Üçkuyular’dan Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geçtiğimiz yıl 2 bin 400 kişiyle çizilen Atatürk portresinde olduğu gibi bu yıl da, Türkiye’nin en anlamlı ve farklı Atatürk anmasına damgasını vuran İzmirlilere, “Cumhuriyete, Ulu Önder Atatürk’e, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıktığınız için teşekkürler.” diye seslenerek İzmir halkını kutladı. Atatürk’ün canlansaydı ‘İzmirliler ne güzel kızlı - erkekli toplanıp gelmişler’ diyeceğini belirten Başkan Tartan sözlerini şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl 30 binden fazla kişiyle dünyanın ilk canlı portresini oluşturduk. Bugün de Atatürk Üçkuyular’dan çıktı, Alsancak’a kadar İzmirlilere sevgisini dile getirdi. 200 bin insan büyük önderi al atının üzerinde izledi. Biz sıradan şeyler yapmıyoruz. Çünkü burası Atatürk’ün İzmir'i. Atatürk’e sıradan törenler, beylik sözler değil işte böyle büyük kalabalıklar yakışır.”

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan binlerce Atatürk sevdalısı İzmirli hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu. İzmirliler Atatürk’ü Anma ve Atatürk’e Bağlılık etkinliğine çok büyük ilgi gösterdi. Atatürk’ün at üzerindeki silueti İzmir Körfezi’nin Üçkuyular, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak ve Kordon kıyı şeridinden izlendi. Atatürk teknesine denizden yelkenciler karadan ise Volkswagen Kulüp ve Chopper Kulüp üyeleri ile Bisikletçiler eşlik ederek etkinliğe güç verdi. Saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’na ulaşan Atatürk, burada Boğaziçi Caz Korosu’nun 'Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri' ile karşılandı.

45 kişilik koro Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi. Şarkılara eşlik eden İzmirliler dev bir koro oluşturdu. Vardar Ovası, Mayadağ'dan Kalkan Kazlar, Yanık Ömer gibi şarkılar, kordon boyunca yayıldı. Etkinliği, apartmanların balkonlarından izleyen vatandaşlar da şarkılara alkışlarıyla katıldı. Etkinliğe katılan İzmirliler kurulan prestagram noktalarında Atatürk ve kendilerini bir araya getiren fotoğraflar ve mesajlar ile bir başka yeni teknoloji ile tanıştı ve ilgi gösterdi. Etkinlik ile ilgili görüntülerini sosyal medyada anında paylaşıldı. Gündoğdu Meydanı’na kurulan Social Wall ekranı ile yine sosyal medyada paylaştıkları Atatürk’e ilişkin özlem ve düşünceler dijital ekranda anında izlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.