Dolar 34,2063
%0
Euro 37,8183
%0.12
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk Ölümünün 75. yıldönümünde Bornova'da anıldı

Atatürk Ölümünün 75. yıldönümünde Bornova'da anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 75. ölüm yıldönümünde Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı. Meydanda gerçekleştirilen çelenk bırakma ve saygı duruşunun ardından tören Işıkkent Anadolu Lisesi'nde devam etti

  • Ege Postası
  • 10.11.2013 - 13:33
İZMİR - Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Errahman Yılmaz ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene siyasi parti ve kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 9'u 5 geçe sirenler çaldı, tüm katılımcılar Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Anma etkinlikleri Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan sonra özel Işıkkent Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Işıkkent Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Okan Sezer'in konuşmasının ardından, coğrafya öğretmeni Deniz Yavaş'ın "Acaba Mustafa Kemal'i Unutulmaz Kılan Ne'" başlıklı sunumu ilgiyle dinlendi. Aşık Veysel'in yazdığı "Atatürk'e Ağıt" Işıkkent Akapella grubu tarafından çok sesli yorumlandı. Son olarak sahneye çıkan Işıkkent öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk'ün hayatından anıların farklı öğrenciler tarafından seslendirildiği oratoryoda yetenekli öğrenciler piyano çaldı, Nazım Hikmet'in "Memeleketim" şiirini seslendirdi ve zeybek gösterisi yaptı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluşumuzun mimarı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 75’inci yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz. Onun düşünceleri, kurduğu cumhuriyetin en temel ilkeleri ve değerleri yaşıyor ve onları yaşatmak için de bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyaya mal olmuş büyük bir lider olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Büyük önderimizi kalbimizde yaşatıyoruz. Ama sadece duygusal anlamda değil, çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma yolunda bize gösterdiği hedefe doğru yolumuza devam ederek” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.