Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk'e karşı çıkmak vatan hainliğidir

Atatürk'e karşı çıkmak vatan hainliğidir

Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkede yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Atatürk'e karşı çıkmak vatan hainliğidir'' dedi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2013 - 09:49

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk'ün ülkede yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Atatürk'e karşı çıkmak vatan hainliğidir'' ifadesini kullandı.

CHP lideri, ''Başbakan da Atatürk'e karşı çıkmıyor ama değil mi''' diye sorulması üzerine, şunları kaydetti:

''Ben onun kuşkusu, bunun kuşkusu üzerine düşüncelerimi inşa etmek istemiyorum. Benim düşüncelerim çok açık, çok net, çok somut. Atatürk, bütün mal varlığını bu ülkeye bağışlamıştır. 'Atatürkçülüğü benimsiyor musunuz'' diye bir soru geldiği için bunları söylüyorum.

Atatürk'ü farklı gözle anlatabilirler. Atatürk'ü ben Kenan Evren'in anladığı gibi anlamıyorum. Altını çizmek istiyorum, eğer Atatürk'ten halkı soğutuyorlarsa o insanlar soğutmuştur."

'BAŞBAKAN'A ANLAYACAĞI DİLDE YANIT VERİYORUM'

Siyasette üslup konusunda yapılan eleştirilerde haklılık payı olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu üslupla konuşmamaya hep özen gösterdim. Onun kullandığı sert ifadelerin hemen hemen hiçbirini kullanmadım ama doğrudan bana yönelik olan bir eleştiriye de onun anlayacağı dille yanıt verdim, onun anlayacağı dil o. Sakin bir üsluptan anlamıyor. Siyasette bir düzey olur, siyasette düzeyi koruma görevi önce Başbakan'a aittir.''

'İKİ PARTİ KÜRT SORUNUNU ÇÖZEMEZ'

Kılıçdaroğlu, açıklamalarında 'Kürt sorunu'na da değindi. Sorunun çözümü için ''İki parti devam edelim'' diyen Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''Niye iki part? Niye diğer partileri davet etmedi Sayın Başbaka? Biz bunları biliriz. Kürt sorununun çözümü bizim söylediğimiz yöntemle olur, iki partinin yan yana gelmesiyle bu sorun çözülmez.''

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KADIN ADAY

Cumhurbaşkanlığı için adayları olup olmadığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, adaylarının olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Gönlünüz kadından yana mı''' sorusunu ise ''Kabul ederse kadın aday çıkarmayı uygun görüyorum'' diye yanıtladı.

'SARIGÜL KARAR VERECEK'

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olup olmayacağı sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, buna kendilerinden önce Sarıgül'ün karar vereceğini bildirdi.(Ntvmsnbc)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.