Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila’dan güçlü aile mutlu birey açılımı

Atila’dan güçlü aile mutlu birey açılımı

Sosyal ve ekonomik haklardan yoksun kadınları topluma dahil ederek, onların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, ‘Güçlü Aile Mutlu Birey’ projesiyle kadınlara yönelik hizmet ve imkanları artıracaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 13:42
İZMİR- Türkiye’nin kadın hakları konusunda istenilen düzeyde olmadığını belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, kadınların yaşam alanlarını genişletmek ve onların ekonomiye kazandıracak projeler hazırladıklarını söyledi. 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Bornovalı kadın yurttaşlarla bir araya gelen Atila, sorunları çözümünde öncelikli görevin ailelere düştüğünü belirterek, “Anadolu’nun çeşitli kentlerinden Bornova’ya gelen ya da ilçemizde doğup büyüyen ancak eğitimden çalışma hayatında kadar birçok alanda fırsat eşitliği yakalayamamış kadınlarımız bulunuyor. Sosyal belediyeciliğin en önemli görevlerinden birisi, bu kadınlara yönelik hizmet ve imkanları artırmak. Bizim de temel önceliğimiz bu yurttaşlarımıza ulaşacak çalışmalar yürütmek oldu” diye konuştu.
Kadınların öncülük ettiği bir ekiple Bornova’da uzun süre çalıştıklarını ve sorunları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Atila, “Bunu yapmamızdaki temel amaç, belediyeciliğin hangi noktasında somut adımlar atabileceğimizi tespit etmekti. Sonuçta, sadece proje üretmenin yeterli olmadığını aynı zamanda işleyişinde sistematik şekilde sürdürülmesi gerektiğini biliyorduk. Buradan hareketle şu sonuca vardık: bireyler mutlu olduğu zaman aileler de mutlu ve güçlü oluyordu. Dolayısıyla ‘Güçlü Aile, Mutlu Birey’ projesini bu mantık üzerine kurguladık” şeklinde konuştu.
Seçilmeleri durumunda Bornova Belediyesi’nin birbirine paralel iki yol izleyeceğini açıklayan Atila, “Bunlardan birincisi, meslek kursu ve sosyal etkinlikler gibi mevcut hizmetlerin işleyişini devam ettirmek olacak. Bu kapsamda kadınlarımızın iş dünyasına katılımlarını sağlayacak, onların kültür sanat faaliyetleri içinde daha fazla yer alabilecekleri çalışmalar yürüteceğiz. İkinci konu ise kadınlarımıza, yaşadıkları ailevi sıkıntılarını çözmede yardımcı olacak danışmanlık hizmeti vereceğiz. Böylece içinde hem bireyin hem de ailenin olduğu; çok yönlü bir yapı oluşturacağız. Bu sayede somut adımlar atılacak” dedi. Atila, kamu hizmeti yapan her kurumun, öncelikli görevinin yurttaşların mutlu hayat sürmesini sağlayacak düzenlemeleri yapması olduğunu sözlerine ekledi.
 
SERTEL’İ ZİYARET ETTİ
Seçim çalışmaları kapsamında CHP Bornova İlçesi Başkanı Fatma Doğru ile ziyaretlerini de sürdüren Atila, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in konuğu oldu. Yerel yönetimlerle gazetecilerin işbirliği yapmasının önemine dikkat çekildiği görüşmede Sertel, “Genç, pırıl pırıl bir başkan adayını burada ağırlamaktan mutluyuz. 30 Mart'tan sonra sizi burada Bornova Belediye Başkanı olarak da ağırlamak isteriz. İzmir'in önemli ilçelerinden biri olan Bornova'da genç, dinamik, iyi eğitim almış bir ismin tercih edilmesi ilçe için de önemli bir avantaj. Seçim çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadesinde bulundu.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.