Dolar 34,2730
%0.31
Euro 37,4690
%-0.14
Altın 2.902,310
%0.45
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa Konseyi’ndan Gezi olaylarına bağımsız soruşturma çağrısı

Avrupa Konseyi’ndan Gezi olaylarına bağımsız soruşturma çağrısı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, 5 günlük Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi olaylarında orantısız güç kullanımı iddialarının etraflıca araştırılması ve gereği gibi cezalandırılmasını istedi.Nils...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 11:07
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, 5 günlük Türkiye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gezi olaylarında orantısız güç kullanımı iddialarının etraflıca araştırılması ve gereği gibi cezalandırılmasını istedi.

Nils Muiznieks, iddiaların etkin şekilde soruşturulmamasını başlı başına insan hakları ihlali olacağını ifade etti. Muiznieks, konuyla ilgili bağımsız, tarafsız ve etkili soruşturmalar başlatılmasını istedi.

Olaylarla ilgili nispeten az sayında insanın tutuklanmasını memnuniyetle karşılayan komiser, “Bu, Türk hükümetinin reform çabalarının meyve vermeye başladığını gösteriyor.” diye devam etti. Muiznieks, Anayasa Mahkemesi’nin azami tutukluluk süresi ile ilgili kararının da Türk hukuk sisteminin Avrupa standartlarına uyumlu hale gelmeye başladığının bir başka işareti olarak yorumladı.

Nils Muiznieks, son olayların, ombudsmanlık kurumunun Türk halkı nezdindeki itibarı açısından bir test niteliğinde olduğunu da ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.