Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukatlar: BM, Mısır ve Suriye konusunda tutarsız

Avukatlar: BM, Mısır ve Suriye konusunda tutarsız

Avrasya Hukuk Ve Demokrasi Derneği Başkanı avukat Mehmet Turcan, Mısır’da yaşanan katliama ilişkin “Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar, BM ve Güvenlik Konseyi'nin işlevsizliğini ve tutarsızlığını, bir daha göstermiştir.” dedi.    Mehmet...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 16:20
Avrasya Hukuk Ve Demokrasi Derneği Başkanı avukat Mehmet Turcan, Mısır’da yaşanan katliama ilişkin “Mısır ve Suriye’de yaşanan olaylar, BM ve Güvenlik Konseyi'nin işlevsizliğini ve tutarsızlığını, bir daha göstermiştir.” dedi.

    Mehmet Turcan, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da sivil gösterilere yapılan silahlı müdahale sonucu yüzlerce insanın öldürülmesi, binlerce kişinin yaralanmasını kınadıklarını belirtti. Sadece darbeyi protesto eden insanlara silahla karşılık verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Turcan, şöyle devam etti: “Mısırda bunu yapanların, Mısır'da olup bitenlere sessiz kalan dünyadan, cesaret aldıklarını söylemek mümkündür. Dünyanın hiçbir yerinde sivil eylemlere bu şekilde müdahale edilemez. Bu durum, uluslararası bir çok sözleşmeye aykırıdır. Dünyada bütün darbeci anlayışların aynı olduğu, güç, iktidar, hırsın egemen olduğu bu anlayışlarda ölü ve yaralı sayısının hiçbir öneminin bulunmadığı açıktır. Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olaylar, BM ve Güvenlik Konseyi'nin işlevsizliğini ve tutarsızlığını, bir daha göstermiştir.”

    Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği olarak Mısır'da yaşananları uluslar arası örgütlerin gözden geçirmesini istediklerini vurgulayan Turcan, "Temennimiz Mısır halkının yaşadığı bu acıların son bulması ve demokrasiye geçişle, mısır halkının kendi iradesi ile yönetilmesidir." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.