Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GTO Başkanı Bartık: Kamil Ocak Stadı’nın yıkılmasını istemiyoruz

GTO Başkanı Bartık: Kamil Ocak Stadı’nın yıkılmasını istemiyoruz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentin en yoğun bölgesinde yer alan Kamil Ocak Stadı’nın yerine ticari merkezler ve konut yapılmasını istemediklerini, yıkılması yerine stadın modernize edilmesi gerektiğini...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 16:07
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentin en yoğun bölgesinde yer alan Kamil Ocak Stadı’nın yerine ticari merkezler ve konut yapılmasını istemediklerini, yıkılması yerine stadın modernize edilmesi gerektiğini ifade etti.

    Türkiye genelinde yapılacak yeni stat projeleri arasında Gaziantep’te yer alıyor. Şehir dışında yeni stadın yapılması planlanırken, şehir merkezinde bulunan Kamil Ocak Stadı’nın yerinin ne olacağı şimdiden düşündürüyor. Kamil Ocak Stadı’nın bulunduğu bölgeye serbest konut ve ticari alan yapılma kararının askı alınmasını üzüntü ile karşıladıklarını ve bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, “Kamil Ocak Stadı'nın yerine ucu açık yüksek katlı binalar yapılması durumunda kent merkezi bina ve trafik yönünden içinden çıkılmaz hale gelecektir. Ayrıca böyle bir proje aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin kale ve çevresinde yaptığı kültür projesinin binalar arasında kalmasına neden olabileceği gibi son yıllarda turizmde gelişme kaydeden Gaziantep’in bu sektörde olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.” dedi.

    Stadın mevcut halinin korunarak daha fazla kapasiteye sahip bir yer oluşturulması gerektiğini dile getiren GTO Başkanı Bartık, Kamil Ocak Stadı’nın mevcut hali korunarak çevresinin modernize edilmesi gerektiğini belirtti. Kamil Ocak’ın yıkılmamasının altını çizen Bartık, şunları kaydetti: “Şehrin ekonomisine 15 günde bir de olsa önemli ölçüde katkı sağlayan stadyum yıkılmamalıdır. Şu anda Kamil Ocak Stadyumu'nun mevcut hali ile trafiğin aksamasına neden olabilecek bir durum yaratması söz konusu değil. Ayrıca tarihi mekanlara yakın bir yer. Stadyumun yıkılması halinde ve yerine ticari ve çok katlı binalar yapılması bu bölgede ve çevresindeki mevcut nüfus yoğunluğuna ve araç trafiğine fazladan insan ve araç yoğunluğu getirecektir. Bu durum göz önüne alındığında mevcut stadın yerine yapılacak yüksek yoğunluklu inşaatlar kent merkezini içinden çıkılmaz hale getirecektir.”

    YENİ STADYUM BERABERİNDE BİRÇOK SORUNU DA GETİRECEK

    Beylerbeyi bölgesine yapılmasına karar verilen yeni stadyumun beraberinde birçok sorunu da getireceğine dikkat çeken Bartık, bu konuda kamuoyunun ortak gösterdiği hassasiyete duyarsız kalınmamasını istedi. Bartık, “Gaziantep’e yeni yapılacak stada karşılık TOKİ’ye devredilen Kamil Ocak Stadı’nın yerine AVM veya ticari alan yapılması bu bölgede ve çevresindeki mevcut nüfus yoğunluğuna ve araç trafiğine fazladan insan ve araç yoğunluğu getirecektir. Yine bu durum göz önüne alındığında mevcut stadın yerine yapılacak yüksek yoğunluklu inşaatlar kent merkezini içinde çıkılmaz bir hale getirecek.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.