Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGM, görme engellilere ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayar hediye etti

İGM, görme engellilere ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayar hediye etti

Manisa İl Genel Meclisi (İGM), 10 görme engelliye ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayar hediye etti. İGM’de düzenlenen törende, Altı Nokta Körler Derneği üyesi 10 görme engelli vatandaşa bilgisayarlarını AK Parti Manisa Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:48
Manisa İl Genel Meclisi (İGM), 10 görme engelliye ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayar hediye etti. İGM’de düzenlenen törende, Altı Nokta Körler Derneği üyesi 10 görme engelli vatandaşa bilgisayarlarını AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İGM AK Parti Grup Başkanı İbrahim Onaylı teslim etti.

Burada konuşan İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayarları, görme engellilerin hayatlarında kolaylık sağlamak için hediye ettiklerini söyledi. Bu bilgisayarları, sosyal sorumluluk çerçevesinde hediye ettiklerini dile getiren Solmaz, İGM’nin, hizmetlerine hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

‘İnsanımıza nerede bu devlet dedirtmenin yerine, Allah devletimize zeval vermesin’ dedirtmek için çalıştıklarını belirten Solmaz, “Bu hizmetleri daha önce sunmamız gerekiyordu. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikme meydana geldi. Sizleri beklettiğimiz için kusura bakmayım. Bu bilgisayarların alımlarına devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da kalkınma olan ülkelerde her 10 kişiden birinin engelli olduğunu söyledi. Türkiye’de 7 milyon 600 bin civarında engelli insan olduğunu dile getiren Özdağ, “Engelli olmayı önlemek ve engelli olanı hayata bağlamak için çalışıyoruz. İnşallah bunu da başardığımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Beyaz baston ve beyaz klavyenin, engelli insanlar için çok önemli ve gereksinim olduğunu dile getiren Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin de İGM’ye, görme engellilere ses komutuyla çalışan diz üstü bilgisayar hediye ettiği için teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.