Dolar 34,1114
%0.01
Euro 38,1974
%0.08
Altın 2.915,140
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sınır'da akaryakıt bidonlarını ateşe veren kaçakçılar bir askeri yaktı

Sınır'da akaryakıt bidonlarını ateşe veren kaçakçılar bir askeri yaktı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırından Türkiye’ye girmeye çalışan kaçakçılara müdahale edildiğini, yanlarındaki akaryakıt bidonlarını ataşe veren kaçakların bir askerin yanarak yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. Yaralanan...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:42
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırından Türkiye’ye girmeye çalışan kaçakçılara müdahale edildiğini, yanlarındaki akaryakıt bidonlarını ataşe veren kaçakların bir askerin yanarak yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. Yaralanan askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

        Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında dün Hudut Devriye Timi tarafından, Suriye'den Türkiye'ye kaçak mazot geçirmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubuna hudut nöbetçileri tarafından müdahale edildiği belirtildi. Açıklamada, ‘Müdahale sonucu söz konusu kaçakçı grup, akaryakıt bidonlarını ateşe vermiş ve çıkan yangında bir personelimiz alevlere maruz kalarak yaralanmıştır.’ denildi. Yaralanan askerin Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi yapıldığı, daha sonra personel Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçakla Ankara'ya götürülerek, GATA Komutanlığında ameliyat 11edildiği kaydedildi.

Olay sonrası kaçakçılardan 2’si Suriye, 2’si Türkiye tarafına kaçarken, yapılan çalışma sonrası 2 kişi gözaltına alındı. Olayda 9 bidon içerisinde 540 lt. kaçak mazot ele geçirildi.

Genelkurmay açıklamasında, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında da yaklaşık 40 araç ve 750-1000 kişilik yaya, ayrıca 150 kişilik atlı kaçakçı grubunun tespit edilerek müdahale edildiği kaydedildi. Türkçe ve Arapça uyarılara rağmen yaya şahıslar ve atlı grupların sınır hattına yaklaşmaya devam etmesi üzerine bölgede görevli askerler tarafından müdahale edildi. Açıklamada, "Müdahale esnasında, Kuşaklı köyünden pompalı tüfekle 15-20 el ateş edilmiş, bunun üzerine unsurlarımız
tarafından ateşe karşılık verilmiştir. Yapılan müdahale ve uyarı atışları sonucu kaçakçılar bölgeden uzaklaşmışlardır.” Bilgisine yer verildi.
    
        KAÇAKÇILAR ASKERLERE ATEŞ AÇTI

        Savaş Hudut Karakolu sorumluluk sahasında ise dün saat 19.15'te yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan dört kişilik kaçakçı grubu tespit edildiği belirtilen açıklamada, bölgeye sevk edilen bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile gruba müdahale ettiği ifade edildi.

        Açıklamada, "Kaçakçıların unsurlarımızın 'dur' ihtarına uymayarak TTZA'ya üç el ateş etmesi üzerine, ateşe karşılık verilmiş ve açılan ateş neticesinde, Suriye istikametine kaçan kaçakçılardan biri omzundan yaralanmıştır. Olayda Hudut Devriye Timinde herhangi bir personel zaiyatı meydana gelmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.