Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükçekmece gaspçısı, kurbanın evine fayans döşemiş

Büyükçekmece gaspçısı, kurbanın evine fayans döşemiş

Büyükçekmece’de dondurma almaya giden 13 yaşındaki kız çocuğu Z. D.’yi cep telefonunu almak için bıçakla yaralayan, ertesi gün hırsızlık amacıyla girdiği evde Nevin Aksoy’u (74) altın bilezikleri için öldüren Türkmenistan uyruklu...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 15:57
Büyükçekmece’de dondurma almaya giden 13 yaşındaki kız çocuğu Z. D.’yi cep telefonunu almak için bıçakla yaralayan, ertesi gün hırsızlık amacıyla girdiği evde Nevin Aksoy’u (74) altın bilezikleri için öldüren Türkmenistan uyruklu Elgan N. (35) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Polisteki ifadesinde parasız kaldığı için suç işlediğini söylediği belirtilen Elgan N., kız çocuğunu da elindeki telefonu için bıçaklamış. Elgan N., bıçakla öldürdüğü Nevin Aksoy’u daha önce evine fayans döşerken gördüğü altınları için hedef seçmiş.

Büyükçekmece’de iki gün önce meydana gelen olayda 19.30 sıralarında dondurma almak markete giden Z.D., yol ortasında bir kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırgan küçük çocuğu göğüs, sırt ve boyun bölgesinden bıçakladıktan sonra cep telefonunu alarak kaçmıştı. Zanlının olaydan önce bir marketten alışveriş yaptığını belirleyen polis, işyerinin güvenlik kamera kayıtların zanlının eşgaline ulaştı.

Her yerde aranan şüpheli, durumunda şüphelenen polislerin durdurup yaptığı üst araması sonucu yakalandı. Üzerinden 4 bilezik, 3 yüzük, bin 365 lira ve küçük kızın bıçaklanmasında kullandığı suç aleti çıkan zanlı gözaltına alındı. Aynı bölgede Nevin Aksoy adındaki yaşlı bir kadının evine giren hırsız tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine, zanlının bu olayın da faili olduğu ortaya çıktı. Aksoy’un evine daha önce fayans işi yapmak üzere geldiği belirlenen zanlı, Aksoy’un kolunda gördüğü bilezikleri almak için camını kırarak girdiği evde Aksoy uyanıp bağırmaya başlayınca bıçakla öldürmüş.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Türkmenistan uyruklu şüpheli Elgan N. verdiği 4 sayfalık ifadesinde suçlarını itiraf ederken işlediği cinayet ve yaralama olaylarını tüm detayları ile anlattı. Polisteki ifadesinde 4 Nisan 2013 tarihinde Türkiye’ye turist olarak geldiğini ve geri dönmediğini söyleyen Elgan N. “Kumburgaz’da bir fayans ustasının yanında çalışmaya başladım. Ancak bir süre sonra bir suç sebebiyle cezaevine konuldu. Ben bir süre işsiz kaldıktan sonra başka bir ustanın yanında çalışmaya başladım.” dedi.

Polisteki ifadesinde 13 yaşındaki Z.D.’ye saldırdığında alkollü olduğunu söyleyen Elgan N. “Olay günü alkol almıştım. Sokaklarda dolaşırken olayın meydana geldiği yere tesadüfen geldim. Burada yolda yürüyen bir bayan gördüm. Bir süre onu takip ettim. Kimsenin olmadığı bir yere geldiğinde arkadan yaklaşarak boynundan iki kere bıçakladım. Bağırarak yere düştü. Birkaç kez daha bıçağı salladıktan sonra yere düşen cep telefonunu alarak oradan kaçtım. Üzerimdeki elbiseler kan olmuştu. Eve gidip onları değiştirdim. Cep telefonunu da eve bırakarak tekrar dışarı çıktım.” dedi.

Gasp amacıyla öldürdüğü Nevin Aksoy’un evinde daha önceden tadilat işinde çalıştığını anlatan Elgan N. “Parasız kalmıştım. Aklıma daha önceden evinde tadilat yaptığım yaşlı kadının kolundaki bilezikler geldi. Gece saat 02.00 sıralarında o eve gittim. Pencere camını kırarak içeri girdim. Amacım bilezikleri alıp kaçmaktı. Ancak yaşlı kadın uyandı. Beni görünce tanıdı ve bağırmaya başladı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Kanlar içinde yere düştü. Önce kolundaki bilezikleri aldım. Daha sonra evde yaptığım aramada bir miktar para buldum. Girdiğim pencereden çıkarak oradan ayrıldım.” dedi.

Cinayetten sonra eve dönerken polislerle karşılaştığını anlatan Elgan N. “Beni çevirdiler. Üzerimden çıkan ve bilezikler ile parayı nereden aldığımı sordular. Onlara yolda bulduğumu söyledim. Ancak inanmadılar. Daha sonra suçunu itiraf ettim.” dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan Elgan N. çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.