Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taksim eczacılarının mesai sevinci 3 gün sürdü (Özel)

Taksim eczacılarının mesai sevinci 3 gün sürdü (Özel)

Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri ve yayalaştırma çalışmalarında zarara uğrayan eczacıların, alınan kararla mesailerinin saat 21.00’a kadar uzatılması 3 gün sürdü. Günlük cirolarının yüzde 60’ını akşam saatlerinde yaptıklarını...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 16:12
Taksim’deki Gezi Parkı eylemleri ve yayalaştırma çalışmalarında zarara uğrayan eczacıların, alınan kararla mesailerinin saat 21.00’a kadar uzatılması 3 gün sürdü. Günlük cirolarının yüzde 60’ını akşam saatlerinde yaptıklarını belirten eczacılar, mesailerinin 27 Ekim saat 21.00’e kadar uzatılmasını istiyor.

Eczacılar Odası, Beyoğlu bölgesindeki eczacıların zararlarını karşılamaları için 19.30 olan kapanma saatlerini 21.00’a uzattı. Ancak bu karar Karaköy civarındaki eczacıların imza toplayıp itiraz etmesiyle sona erdi. Toplam 3 gün 1 buçuk saat fazla mesai yaparak cirosunu arttıran eczacı esnafı, Eczacı Odası’nın aldığı kararı devam ettirmesini istiyor. Taksim İstiklal Caddesi’nde yer alan Eczane sahibi Mehmet Müderrisoğlu, “2 ay önce 31 mayıs itibariyle Gezi Parkı olaylarının patlak vermesiyle İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanına bakan eczaneler iyiden felaketleri oynadı. Hatta 3-4 gün eczanelerimiz açılamaz duruma geldi. Açılsa da satış yapılamaz durumdaydı. Bizim ödemelerimiz var personelimiz var bölge esnafının en yüksek aylık giderlerine sahip müesseseleriz. Çırpınış içerisindeyiz biz hayatımızı idame ettirelim eczanelerimizi kurtaralım diye. Eczacı Odası çok iyi bir niyetle bize akşamları 19.30 ile 21.00 arası 1 buçuk saat ilave çalışma hakkı tanıdı. Bu bizim için çok önemliydi çünkü gün içerisinde 17.00 ile 21.00 arasında yaptığımız ciro bütün günkü cironun yüzde 62’sini teşkil ediyordu.” ifadelerini kullandı.

Bazı meslektaşlarının yaşanan olaylardan kendileri kadar etkilenmediğini belirten Müderrisoğlu, “Onlar gezi olaylarını bizim kadar yoğun yaşamadılar ve neticede aralarında imza toplayaraktan bu mesailerin tekrardan 19.30’a geri çekilmesini istediler. Odamız 2 gün içerisinde müthiş bir şekilde U dönüşü yaparaktan mesaiyi gene kısalttı. İçler acısı bir durum çünkü bu bir afetzede olmaktır. Deprem sonrası, su baskını sonrası yaşanan hadise burada yaşandı. Eczacılar Odası burada olayı yoğun yaşayan meslektaşlarına sırtını döndü. Ayın 12’sinde başlayıp 14’ünde işi bitirdiler 3 günde bu kadar hızlı dönebilecek yönetimi ayakta alkışlıyorum.” diye konuştu.

Eczacılar olarak mağduriyet yaşadıklarını ve bu mağduriyetin giderilmesi için Eczacılar Odası'na başvurduklarını ifade eden eczacı Dilvin Cirit Aday şöyle devam etti: “Odamızda bizim 3 günlüğüne yanımızda oldu mağduriyetimizi gidermeye çalıştı, anladı, dinledi ve önerdiğimiz çözümle sorunumuzu çözecek adımlar attık bu b1 buçuk saat süresince ama şimdi birdenbire bu karardan geri dönüldü. Biz bu karardan dönülmesini istemiyoruz. Kararın devam etmesini istiyoruz bunun içinde elimizden geleni yapmak bizim kararımız. Eczaneler Beyoğlu bölgesinde 27 Ekime kadar saat 21.00’a kadar açık kalsın talebimiz budur.”




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.