Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aynı anda iki ayrı operasyonla, kadın hasta kanserli kitleden kurtuldu

Aynı anda iki ayrı operasyonla, kadın hasta kanserli kitleden kurtuldu

Erken dönem meme kanseri teşhisi konulan hastaya Hatay'da bir ilk gerçekleştirilerek aynı anda iki ayrı ameliyat gerçekleştirildi. Göğsünden kitle alınan hastaya aynı anda sırt ve kasa tabakası kullanılarak yeni meme dokusu oluşturuldu....

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 11:47
Erken dönem meme kanseri teşhisi konulan hastaya Hatay'da bir ilk gerçekleştirilerek aynı anda iki ayrı ameliyat gerçekleştirildi. Göğsünden kitle alınan hastaya aynı anda sırt ve kasa tabakası kullanılarak yeni meme dokusu oluşturuldu. 4,5 saat süren ameliyat olan hasta, 5 günlük takip ve tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Özel Antakya Akademi Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Kıvanç Taç’a, sol memede kitle şikayeti ile başvuran ve yapılan tetkiklerinden sonra erken dönem meme kanseri teşhisi konulan 35 yaşındaki bayan hastaya, cerrahi hazırlıkları takiben meme kanseri ameliyatı uygulandı. Antakya’da ilk kez uygulanan eş zamanlı cerrahi müdahalede öncelikle Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kıvanç Taç tarafında meme cildi korunacak şekilde Meme Kanseri ameliyatı uygulanırken aynı anda Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Duymaz tarafından sırt bölgesinden alınan deri - kas tabakası kullanılarak yeni meme dokusu oluşturuldu.

Yeniden meme oluşturma (Meme Rekonstrüksiyonu ) hakkında bilgi veren Op. Dr. Ahmet Duymaz bu ameliyatların günümüzde plastik cerrahisinin en başarılı ameliyatlardan biri olduğu, aynı seansta meme kanseri ameliyatını (mastektomiyi) takiben Meme Rekonstrüksiyonu (yeniden meme oluşturma) ameliyatı özellikle erken meme kanseri hastaları için çok yaygın olarak kullanıldığı ve modern tıp dünyasında her geçen gün rutin tedavi yaklaşımı haline geldiğini ifade etti. Ayrıca böyle bir tedavi modalitesinin 2 aşamalı meme rekonstrüksiyonuyla kıyasladığında, toplam hastanedeki hem kalış süresi İle beraber maliyetide azaltarak avantaj sağladığını söyledi.
Hastanın Kanser Tedavisini üstlenen Op. Dr. Kıvanç Taç; erken dönem meme kanseri hastalarında uygulanabilen bu prosedür sayesinde, aynı seansta kanserin cerrahi tedavisinin sağlandığını ve takiben bu tedavi sebepli meme kaybının yaratacağı psikolojik sorunların önüne geçildiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.