Dolar 34,1339
%0.11
Euro 37,9168
%-0.46
Altın 2.873,570
%-0.05
Bist-100 9.906,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP: 482 yıl Allah kelamı okunan Ayasofya maalesef 78 yıldır suskun

BBP: 482 yıl Allah kelamı okunan Ayasofya maalesef 78 yıldır suskun

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Ayasofya’nın bir gün mutlaka ibadete açılacağını söyledi. 482 yıl ibadet edilen ve Müslümanlar tarafından kutsal sayılan bir mekanın müze olarak kalmasını kabul edemeyeceklerini belirten Bereket,...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 14:53
BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Ayasofya’nın bir gün mutlaka ibadete açılacağını söyledi. 482 yıl ibadet edilen ve Müslümanlar tarafından kutsal sayılan bir mekanın müze olarak kalmasını kabul edemeyeceklerini belirten Bereket, “482 yıl Allah'ın kelamının okunduğu, alınların secdeye gidip ellerin semaya kaldırılarak Ümmet–i Muhammed’in kurtuluşu için dua edildiği, şanlı ecdat yadigarı, çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un fethinin sembolü, mukaddes yapı Ayasofya’nın 1935 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ibadete kapatılıp müzeye çevrilmesinden bu yana 78 yıl geçti. 482 yıl Allah Kelamı okunan Ayasofya, maalesef 78 yıldır suskun." dedi.

AK Parti'nin, azınlıkların vakıf mallarını geri verme yarışı içine girdiğini iddia eden Bereket, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, her nedense BBP ve Alperenler olarak bizlerin Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ile ilgili taleplerimizi bugüne denk görmezden gelmiştir. Bu taleplerimiz karşında son olarak, 'Sultanahmet’i doldurun, Ayasofya’yı öyle ibadete açalım.' çıkışı yapmıştır. Tarih boyunca başkalarının dinî inançlarına saygı göstermiş bir milletin mensupları, gayrimüslimlerin de istedikleri şekilde ibadet etmesine imkan tanınmasını isteyen bireyler olarak Ayasofya konusunda hükümetin tavrını görünce Sayın Başbakan'a sormadan edemiyoruz. Acaba sinagoglar, havralar tıkabasa dolumu da yardım yapıp onarıyorsun, kiliseler ağzına kadar doldu da ibadet edecek yer kalmadı mı da Akdamar Kilisesi'ni onarıp açıyorsunu? Heybeliada'daki ruhban okulunu, hangi ihtiyaca cevap vermek için açtını? Sultanahmet Camisi dolmuyorsa, bırak Sultanahmet’i, normal vakit namazlarında bile cemaat bir mescidi dolduramayacak hale geldiyse iktidarda kaldığınız müddetçe AK Parti hükümeti olarak, din adını kullanarak yaptıklarınızın hiç etkisi yok m? Müslüman bir ülkenin başbakanı olarak zinayı bile suç olmaktan çıkaran sizler, şimdi nasıl olur da bunu dersini? Siz isteseniz de istemeseniz de 482 yıl İslam’ın sembol mabetlerinden olmuş Ayasofya, size rağmen de olsa eninde sonunda ibadete açılacak. Bizler de gerek BBP gerek Alperen ocakları olarak Ayasofya’nın ibadete açılması hususunda dün olduğu gibi bugün de hiçbir baskıya ve tehdide boyun eğmeden haklı mücadelemize devam edeceğiz.”

Önümüzdeki günlerde Alperen ocaklarının önderliğinde Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasıyla ilgili olarak İzmir merkez ve bütün ilçelerinde imza kampanyası başlatılacaklarını belirten BBP İl Başkanı Bereket, Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nın da bu konuda hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.