Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BTÜ sanayi işbirliği eylem planı hazırlıyor

BTÜ sanayi işbirliği eylem planı hazırlıyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), üniversite-sanayi işbirliği için eylem planı hazırlıklarına başladı.BTÜ’nün Osmangazi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen sanayi işbirliği eylem planı hazırlık toplantısına SİAD başkanları ve yöneticileri...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 13:01
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), üniversite-sanayi işbirliği için eylem planı hazırlıklarına başladı.

BTÜ’nün Osmangazi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen sanayi işbirliği eylem planı hazırlık toplantısına SİAD başkanları ve yöneticileri ile iş dünyası temsilcileri katılırken, konuk işadamları BTÜ’nün laboratuvarlarını da inceleme fırsatı elde etti.

BTÜ’nün sanayi işbirliği eylem planı hazırlık toplantısının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, "Bundan sonra sürekli ve daha organik bir işbirliği içerisinde olacağız. Üniversiteler özellikle de teknik üniversiteler sanayi olmadan olmaz." dedi.

Üniversite olarak kaliteli eğitime ve sanayi işbirliğine öncelik verdiklerini ifade eden Sürmen, "Araştırmalar Merkezi oluşturma çabalarımız sürüyor. Sadece bizim değil sanayicilerle ortak yöneteceğimiz ve kullanacağımız bir merkez olacak. Bunların yanında sanayinin ama özellikle de ana sanayiyi çevreleyen halkalardaki sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak girişimlerimiz sürüyor. Katma değeri yüksek, fazla yatırım yapılmamış alanlarda üs olmak için çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun da sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite-sanayi işbirliği konusunda yapılması gereken çalışmalar değerlendirildikten sonra toplantıya katılan sanayiciler ve işadamları BTÜ’nün laboratuvarlarında inceleme yaptı. Laboratuvarlarının iş dünyasının kullanımına açık olduğunu söyleyen Rektör Prof Dr. Sürmen, tekstilden otomotiv ana ve yan sanayine, makine ve metalden plastik ve kauçuk sektörüne kadar her sektöre yönelik şu an için test imkanlarının bulunduğunu, bu imkanların her geçen gün daha da artmakta olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.