Dolar 34,1549
%-0.13
Euro 37,8105
%-0.05
Altın 2.907,860
%-0.54
Bist-100 9.127,00
%1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağcılar’dan Edirne’ye kültürel gezi

Bağcılar’dan Edirne’ye kültürel gezi

Bağcılar Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerinden olan Edirne Gezisi, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Her gün 3 otobüsle gerçekleştirilen gezi programı sertifikalı rehberlerle düzenleniyor. Geziye katılanlar başta Mimar...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 16:18
Bağcılar Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerinden olan Edirne Gezisi, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Her gün 3 otobüsle gerçekleştirilen gezi programı sertifikalı rehberlerle düzenleniyor. Geziye katılanlar başta Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii olmak üzere Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ziyaret ederek bilgi alıyor.

Haftanın 7 günü düzenlenen gezi programına katılan ilçe sakinlerine, yola çıkar çıkmaz saat 11.00’de sabah kahvaltısı ikram ediliyor. Edirne’ye varıldığında program 3 Şerefeli Camii ziyareti ile başlıyor. Ardından ziyaret edilen Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nde kılınan öğle namazından sonra çorba, köfte ve Edirne’nin meşhur tava ciğerinden oluşan öğle yemeği yeniliyor. Öğleden sonraki ziyaret programında yine rehberler eşliğinde Eski Cami Arasta ve Bedesten Çarşıları, Sağlık Müzesi ve Balkan Savaşı Müzesi, 2. Beyazıt Külliyesi, Adalet Kasrı, Eski Edirne Sarayı, Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı meydan, Lozan Anıtı, Meriç ve Tunca Köprüleri ile Balkan Şehitleri Anıtı geziliyor.

Sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne’ye düzenlenen geziye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Hedefimiz 220 otobüse ulaşmak." dedi.
            





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.