Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bayraktar: İki yıl içinde kentsel dönüşümde 400 bin bina yıkacağız

Bakan Bayraktar: İki yıl içinde kentsel dönüşümde 400 bin bina yıkacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yıl sonuna kadar 200 bin binayı yıkacaklarını, bu rakamı önümüzdeki yıl 400 bine çıkaracaklarını açıkladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bayraktar,...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 15:05
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yıl sonuna kadar 200 bin binayı yıkacaklarını, bu rakamı önümüzdeki yıl 400 bine çıkaracaklarını açıkladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, ülke genelindeki 14 milyon konutun 6,5 milyonunu yenilemek istediklerini belirtti. Türkiye genelinde 30 firmaya, deprem riski bulunan binaları denetleme lisansı verdiklerini aktaran Bakan Bayraktar, "İnsanlarımızın kendisinin demesi lazım. Binası riskliyse müteahhitle anlaşıp yaptıracak, biz de kirasını vereceğiz, aldığı krediye destek vereceğiz. Rant mant kesildi. Muhalefetin rant sözü kesildi, tutmuyor. Kuru çamur köşeye yapışmaz. Nerede ran? Vatandaşa kira yardımı yapıyoruz, bu rant m? Biz kimsenin yerini alıp müteahhide vermiyoruz. Depreme, heyelana dayanaksız bina stoğunu yıkmak istiyoruz. Bugün inceleme yapacağız. Adım adım inşallah. Uçan kuşun desteğine ihtiyacımız var." dedi.

Birçok ülkenin şehir dönüşümü yapmak istediğini ancak başaramadığını vurgulayan Bayraktar Brezilya, Meksika ve Mısır gibi ülkelerin başaramadığını, Türkiye’ninse çok iyi bir konumda olduğunu belirtti. İki yıl içinde çalışmanın şeklinin belirleneceğini ve vatandaşlara iyi bir fotoğraf karesi sunacaklarını ifade ederek, “Sosyal devlet anlayışı içinde vatandaşımızı inandıracağız, güvendireceğiz, 'Devlet hakikaten bu işte samimidir ve bu işi başarıyor, yapıyor.' dedirteceğiz. Brezilya ve Meksika da yapmak istiyor ama yapamıyor, başaramıyor. Mısır daha kötü. Kahire'ye gidip bakın, çok kötü. Bombay'a bakın. Dünyada bugün 197 devlet var, birbirine ilgisiz değiller. İletişim, ulaşım gelişti. Sosyalist blok ülkelerde meydanlar genişti, yapıldı. Bize benzeyen ülkelere göre en iyi durumda olan biziz." şeklinde konuştu.

Maketten konut satışının, müşteriyi koruma şeklinde yeniden düzenlendiğini belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, “Maketten konut satışını, kat irtifakını öteleme çalışmamız var. Bir diğer önemli ayağı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Para bankaya yatacak, müteahhit yaptıkça yatacak. 500 konutu sigorta edecek, vatandaş mağdur olursa bedelini ödeyecek. Banka garantör olacak, müteahhit yaptıkça alacak. Satış izni için, vatandaşın hakkını korumak için sigorta şirketine sigortalatacak." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, kendilerine haksız yere ceza kesildiği iddiasıyla basın toplantısı yapması ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’ı suçlamasının sorulması üzerine Bakan Bayraktar, şunları kaydetti: “Bir vilayetin mülki amiri validir. Vali hükümeti, bakanlıklar bakanı temsil eder. Sicil amiri validir. Çevre ve Şehircilik il müdürü, yasaya aykırı iş yaptığında disiplin yönetmeliklerine göre gereği yapılmalıdır. Bize intikal ettiği zaman biz de yapmalıyız. Aziz Bey benim arkadaşım, uzaktan hemşehrimiz sayılır, başarılı olmasını bekleriz. Hizmette siyaset yapmayız, hangi parti olursa olsun yardım ederiz. Geldi, EXPO planlarını birlikte yaptık. İl müdürünün yaptığı yanlışlık varsa teftiş konusu olmalı. Görevini yapmıyorsa yine teftiş edilmeli. Körfez kirlendiği zaman vatandaş, Çevre Bakanlığı'nın uyuduğunu söyleyecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.