Dolar 34,1418
%0.02
Euro 38,0776
%0.43
Altın 2.885,380
%0
Bist-100 10.014,00
%1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle buluştu

Kılıçdaroğlu gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu toplantıda partisinin Kürt meselesi ve çözüm süreci konularındaki görüşlerini aktardı....

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 13:52
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu toplantıda partisinin Kürt meselesi ve çözüm süreci konularındaki görüşlerini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle kahvaltıda buluştu. Kahvaltılı toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları ile partinin MYK üyeleri de katıldı. Toplantının ana gündem maddesi çözüm süreci oldu. Toplantı salonunun iki yanına da ‘Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’ başlığıyla 19 maddenin bulunduğu pano yerleştirildi.

Salondaki yerini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine “Bir genel başkanın gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir arada olması pek de kolay bir şey değil.” diyerek başladı. Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda çözüm sürecine ilişkin partisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Partisinin Kürt meselesi ve çözüm sürecine ilişkin görüşlerini aktaran Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti’ni de süreçle ilgili eleştirdi. CHP lideri, ülkede kalıcı barışa katkı sağlamak amacıyla bir bildirge hazırladıklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu Kürt sorunu konusundaki görüşlerini 12 başlık altında gazetecilerle paylaştı.

Kürt sorunun eksik demokrasi, hak ihlalleri ve eşitsizlikten beslendiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlüklerin genişletilerek konuya en büyük katkının sağlanmış olacağını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin Kürt sorunun siyasi emellerine alet ettiğini iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşık 40 dakikalık konuşmasının ardından toplantıyı takip eden gazeteciler dışarı çıkartıldı. Toplantı, genel yayın yönetmenleriyle Kılıçdaroğlu arasındaki soru cevap bölümüyle devam etti.

Toplantının ardından salondan çıkan Kılıçdaroğlu kendisini bekleyen gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Gazeteciler CHP Genel Başkanı’na Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda kamuda başörtüsüyle ilgili bir anlaşma olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bilgi almadan bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Basın mensuplarının diğer sorularını da cevapsız bırakan Kılıçdaroğlu toplantının yapıldığı otelden ayrıldı.

Toplantıya katılacağı duyurulan partililer ile genel yayın yönetmenleri ise şöyle: Gürsel Tekin, Neşe Düzel, Gökhan Günaydın, Haluk Koç, Aslı Aydıntaşbaş, Faruk Loğoğlu, Bilhun Tamaylıgil, İsmail Küçükkaya, Perihan Sarı, Sezgin Tanrıkulu, Fatih Altaylı, Nihat Matkap, İbrahim Yıldız, Eyüp Can Sağlık, İlker Yücel, Erhan Başyurt, Merdan Yanardağ, Nuh Albayrak, Hayri Köklü, Mustafa Kurdaş, Tolga Işık, Neşet Şenizel, Enis Berberoğlu, Ekrem Dumanlı, Umut Oran, İ.T. Yuvacan, Murat Yetkin, Bülent Tezcan, Y.Ziya Cömert, İbrahim Aydın, Ergün Diler, M. Büyükçelebi, Fatih Polat, Hakan Güldağ, Ali Adakoğlu, Metin Yüksek ve İnanç Yıldız. Listede ismi yer almasına rağmen toplantıya katılmayanın olup olmadığı yönünde bir açıklama yapılmadı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.