Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Çözüm için engellilerin sorunları sürekli gündemde tutulmalı

Erdoğan: Çözüm için engellilerin sorunları sürekli gündemde tutulmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engellilerle ilgili sorunların çözümünde toplumsal hassasiyetin güçlenmesi için engellilerle ilgili konuların sürekli gündemde tutulmasının önemli olduğunu söyledi.Başbakan Erdoğan, Engelliler Haftası dolayısıyla...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 12:19
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engellilerle ilgili sorunların çözümünde toplumsal hassasiyetin güçlenmesi için engellilerle ilgili konuların sürekli gündemde tutulmasının önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelliliğin, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğuna işaret etti.
Bu konudaki sorunların çözümünde; toplumun bütün kesimlerinin rol üstlenmesi, elini vicdanına koyması, sorumluluk alması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, hükümet olarak engelliler için yaptıkları düzenlemelerden örnekler verdi.

“ENGELLİ SORUNLARINA SAMİMİYETLE EĞİLİYORUZ”

Erdoğan, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşların sorunlarına samimiyetle eğildiklerini anlatarak, şöyle devam etti: “Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmeleri, iş gücüne katılmaları, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalıştık. Bu çerçevede, anayasamızda yaptığımız değişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık. Engelli vatandaşlarımız açısından reform niteliği taşıyan 'evde bakım ücreti'ni uygulamaya koyduk; çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırdık. Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin ettik. Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı tanıdık. Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık, Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı’nı gerçekleştirdik. Sosyal devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağladık.”

Erdoğan, hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşların sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşların her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.