Dolar 34,1209
%0.07
Euro 38,1122
%0.05
Altın 2.875,350
%0.01
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hukuk devleti ilkesini güçlendirmek, temel hak ve hürriyetleri güvence altına almak amacıyla yapılan reformların halka yansımasında en büyük görevin yargı mensuplarına düştüğünü söyledi.Cumhurbaşkanı...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 11:47
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hukuk devleti ilkesini güçlendirmek, temel hak ve hürriyetleri güvence altına almak amacıyla yapılan reformların halka yansımasında en büyük görevin yargı mensuplarına düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay’ın 145. kuruluş yıl dönümü ve Danıştay ve İdarî Yargı Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başta Danıştay olmak üzere idarî yargı mercileri, kamu gücünü kullanan idarenin vatandaşla olan münasebetlerinde ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözüm mercii olması ve dolayısıyla güçlüye karşı zayıfın hakkının korunması bakımından önemli bir görevi icra ettiklerine dikkat çeken Gül, “Hukuk devleti ilkesini güçlendirmek, temel hak ve hürriyetleri güvence altına almak amacıyla yapılan reformların halka yansımasında en büyük görev yargı mensuplarımıza düşmektedir.” dedi.

ADİL VE HIZLI ÇÖZÜM

Gül, uyuşmazlıkların adil bir şekilde çözümlenmesinin yanında hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının da büyük önem taşıdığını, bu konudaki sorunların giderilmesinin ve iş yükünü hafifletecek tedbirlerin alınmasının gerekliliğini her vesileyle dile getirdiğini hatırlattı.

Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bağlamda, geçtiğimiz yıllarda Danıştay'ın üye sayısının artırılması ve iş yükünün azaltılmasına yönelik olarak düzenlemeler yapılması ve yeni kurumlar oluşturulmasının yanında geçen yıl açılışını yaptığımız Danıştay binasının hizmete girmesi ile uygun çalışma ortamının hazırlanması da çok olumlu gelişmelerdir. Fizikî şartlardaki bu iyileştirmeler ile hukukî altyapının güçlendirilmesinin olumlu sonuçlarının yargı mensuplarımızın fedakar çalışmalarıyla birlikte en kısa zamanda alınacağını ümit ediyor; yapılan reformların hukuk devleti ilkesini güçlendirecek ve temel hak ve hürriyetleri genişletecek tarzdaki kararlar ile desteklenmesini temenni ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.