Dolar 34,1377
%0.01
Euro 38,0301
%0.3
Altın 2.893,140
%0.27
Bist-100 10.085,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Danıştay modern bir çalışma ortamına kavuştu

Erdoğan: Danıştay modern bir çalışma ortamına kavuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş yükünü hafifletmek adına Danıştay Başkanlığı'nın üye ve daire sayılarını artırdıklarını, geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni hizmet binasıyla daha modern bir çalışma ortamına kavuşmasını...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 12:05
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş yükünü hafifletmek adına Danıştay Başkanlığı'nın üye ve daire sayılarını artırdıklarını, geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni hizmet binasıyla daha modern bir çalışma ortamına kavuşmasını sağladıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, ‘Şurayı Devlet’ adıyla kurulan ve devlet teşkilatındaki yenilenmenin sembollerinden biri olan Danıştay’ın 145. kuruluş yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Anayasa'nın 155. maddesine göre Danıştay’ın, yürütmeye yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organı olmanın yanı sıra yönetimin yargı yoluyla denetlenmesinde de etkin ve önemli bir görev üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, “İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olması; hukukun üstünlüğünü kabul eden Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti oluşunun en somut göstergesidir. Bu itibarla, yargı sistemimiz içerisinde önemli bir işlevi bulunan Danıştay Başkanlığı, temyiz istemlerini inceleyerek karara bağlamak, kanun tasarı ve teklifleri hakkında görüş bildirmek, idari davaları karara bağlamak ve tüzük tasarılarını incelemek suretiyle hukuk devleti ilkesinin işleyişine önemli bir katkı sağlamaktadır.” dedi.

“HÜKÜMET OLARAK ADALETİN İŞ YÜKÜNÜ HAFİFLETTİK”

Erdoğan, hükümet olarak, adalet mekanizmalarının daha sağlıklı, daha verimli, daha hızlı, daha verimli işlemesi için birçok önemli düzenleme ve birçok önemli reform gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda; iş yükünü hafifletmek adına Danıştay Başkanlığı'nın üye ve daire sayılarını artırdıklarını, geçtiğimiz yıl hizmete açılan yeni hizmet binasıyla daha modern bir çalışma ortamına kavuşmasını sağladıklarını dile getirdi.

Erdoğan, “İnanıyorum ki Danıştay, geçmişten gelen bilgi birikimi ve edindiği yeni imkanlarla ülkemizin yüz akı kurumlarından biri olmaya devam edecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.