Dolar 34,1209
%0.07
Euro 38,1122
%0.05
Altın 2.875,350
%0.01
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'nin First Lady'sinden bayan belediye başkanına yeşil ışık

CHP'nin First Lady'sinden bayan belediye başkanına yeşil ışık

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın daveti üzerine Türkiye’de ilk defa bir kente programlı ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun üç günlük İzmir mesaisi başladı. Selvi Kılıçdaroğlu, “ Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadının bağımsızlığı ve eşitliği için daha çok işimiz var” derken, İzmir’de kadın belediye başkanı olması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 15:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun üç günlük İzmir programı başladı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın daveti üzerine Türkiye’de ilk defa bir kente programlı ziyaret gerçekleştiren bayan Kılıçdaroğlu’nun İzmir turu Buca’dan başladı. Kılıçdaroğlu, Buca’nın köylü kadınlarıyla Gölet Tesisleri’nde kahvaltı yaptı. Siyah pantolon, siyah tişörtün üzerine beyaz ceket ve beyaz ayakkabı giyen Kılıçdaroğlu, renkli taşlardan oluşan kolyesiyle dikkat çekti. Köylü kadınlar, Kılıçdaroğlu’nun boynuna, başlarına taktıkları yemeniyi koydu. Selvi Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 kişinin katıldığı kahvaltıda masaları dolaşarak, kadınların halini hatırını sordu.

''GENEL BAŞKAN GİBİ KARŞILANDI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TATI: TBMM’Yİ KUŞATIN
CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Selvi Kılıçdaroğlu’na, Buca’nın simgesi üzümün minyatür cam heykeli ile üzerinde Zübeyde Hanım’ın fotoğrafının bulunduğu ayna hediye etti. Tatı, partideki yüzde 33 kadın kotasını hatırlatarak, "Kota, sadece tüzükte yazar. Gelin yüzde 100 iktidara sizlerle ortak olalım. Önce belediye meclislerini, sonra TBMM’yi kuşatın" dedi.



KILIÇDAROĞLU: DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Selvi Kılıçdaroğlu, "İzmir’in güler yüzlü, çalışkan, mücadeleci kadınları, Anneler Gününüzü kutlarım. Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadının bağımsızlığı ve eşitliği için daha çok işimiz var" diye konuştu.

KÖRFEZ TURU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Buca Gölet’te köylü kadınlarla yaptığı kahvaltının ardından Konak Vapur İskelesi’nde Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan oyunu izledi. Oyunda İstanbul’da 1 Mayıs’ta biber gazından etkilenen Dilan ve yoksulluktan etkilenen işçi kesimi dramatize edildi.

“İZMİR’DE KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMASINI İSTERİM”
Kılıçdaroğlu, Kınık, Bergama, Kiraz ve Kemalpaşa’dan gelen kadınlarla birlikte Bergama Vapuru ile körfez turuna çıktı. Kadınlar, müzik eşliğinde oynarken yerinden kalkmayan Kılıçdaroğlu, alkışlayarak tempo tuttu. Güverteye çıkan Kılıçdaroğlu, neşeli sohbette kahkaha atarken, İzmir’de kadın belediye başkanı olması gerektiğini söyledi.



İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ
Selvi Kılıçdaroğlu kadınlarla bir saatlik Körfez turu yaptıktan sonra CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Ali Engin Genel Başkan’ın eşini İzmir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, CHP İl Kadın Kolları’nın başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasında 327 kiloyla en çok kapak toplayan ilçe kadın kolları olan Karabağlar örgütüne ödül verdi. Kampanyada Menemen Kadın Kolları ikinci Çeşme Kadın Kolları ise üçüncü oldu.

11 MAYIS 2013 CUMARTESİ:
10:30 BORNOVA KAVAKLIDERE KÖYÜNDE KAHVALTI.
13:00 URLA, KALABAK ADA YAŞAM HUZUREVİNDE PİKNİK.
16:00 ENGELLİLERLE FAYTON TURU.
18:00 KIRK YAŞ ÜSTÜ KADIN BASKET TAKIMLARI MAÇI, KADINA
UYGULANAN ŞİDDETE KARŞI. CELAL ATİK.
(URLA TOPRAK SAHNE TİYATROSU KADINA UYGULANAN ŞİDDETLE
İLGİLİ OYUN)
19:00 AKŞAM YEMEĞİ, KARABAĞLAR: SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE.

12 MAYIS 2013 PAZAR:
10:30 ÇİĞLİ KAHVALTI.
12:00 KARŞIYAKA İLÇEDEN HAREKET İ HAREKET, ZÜBEYDE HANIM’IN
MEZARINA ÇELENK KOYMA
12:30 LATİFE HANIM KÖŞKÜNÜ ZİYARET.
14:00 GAZİEMİR SARNIÇ PİKNİK ALANI, KULALILAR DERNEĞİ VE GAZİEMİR
İLÇE KADIN KOLLARI PİKNİĞİNE KATILIM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.