Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çekilen PKK'lıların Suriye'de cepheye sürüleceğine dair şüpheler var'

'Çekilen PKK'lıların Suriye'de cepheye sürüleceğine dair şüpheler var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çekilen PKK'lıların Suriye'de rejime karşı savaştırılacağına dair ciddi şüphelerin olduğunu söyledi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin Öcalan’ın belirlediği...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 12:22
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çekilen PKK'lıların Suriye'de rejime karşı savaştırılacağına dair ciddi şüphelerin olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin Öcalan’ın belirlediği yol haritasına göre ilerlediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye dışına çekilecek silahlı unsurların Suriye’de rejime karşı savaşmak üzere cepheye sürüleceğine dair ciddi şüpheler vardır.“ dedi.

İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle kahvaltıda bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’ başlığıyla çözüm sürecindeki kaygılarını açıkladı.

Çözüm sürecinin Öcalan’ın belirlediği yol haritasına göre ilerlediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye dışına çekilecek silahlı unsurların Suriye’de rejime karşı savaşmak üzere cepheye sürüleceğine dair ciddi şüpheler vardır.” ifadesini kullandı.

Hükümetin komşularına yönelik politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağdat hükümetini dışlayarak ve Bağdat’ın bütün itirazlarına rağmen Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle yakın ilişkiler kurmakta ve Kuzey Irak’ın bütünleşmesi sürecini hızlandırmaktadır. PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki eylemleri kontrol etme karşılığında AKP sessiz kalmaktadır. Suriye’nin kuzeyinde kontrol sağlandıktan sonra Irak ve Suriye’nin kuzeyini de ele geçiren güçlerin Akdeniz’e çıkış elde etmeleri bölgesel dengeleri değiştirecektir. AKP bu gidişatı ekonomik, ticari ve diğer açılardan güçlendiren, teşvik edilen politikalar uygulamaktadır. Bu gelişmeler, Ortadoğu ülkelerinin sınırlarının orta vadede yeni savaşlar ve çatışmalar eşliğinde düzenlenmesini zorunlu kılacak bölgesel dinamiklerin habercisidir. Egemen güçlerin bu bağlamda AKP Hükümeti için biçtiği yeni rol; yeni oluşumlar için taşıyıcı annelik görevidir. AKP böyle bir role soyunarak kısa vadeli çıkarlar için ülkemizin ve bölge halklarının geleceğini tehlikeye sokmaktadır.”

‘PKK, 12 EYLÜL’ÜN ESERİDİR’

Hükümete seçim barajını kaldırmayı teklif eden Kılıçdaroğlu, “Eğer bu ülkede barış istiyorsanız, bu ülkede özgürlük istiyorsanız, bu ülkede kalıcı bir güçlendirilmiş güçler ayrılığı ilkesi istiyorsanız gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Niçin kaldırmıyoru? Ben A partisine oy vereceğim, B partisi milletvekili çıkaracak. Bunun adı demokraside ‘oy hırsızlığı’dır. Demokraside hırsızlığın yeri yoktur. Vatandaşın oyu kimin için verilmişse o parti milletvekili çıkarmalıdır. Kimin eseridir b? 12 Eylül’ün eseridir. PKK da 12 Eylül’ün eseridir. Terör de 12 Eylül’ün eseridir. Ama o politikaları oluşturan yasalar hala yürürlüktedir. Gelin bunu kaldıralım.” diye konuştu.










Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.