Dolar 34,1418
%0.02
Euro 38,0776
%0.43
Altın 2.885,380
%0
Bist-100 10.014,00
%1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bu büyük Türkiye’yi oluşturma sürecidir (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bu büyük Türkiye’yi oluşturma sürecidir (1)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin büyük Türkiye’yi oluşturma süreci olduğunu söyledi. Bozdağ, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Denizli’de, yeni yapılan vilayet binasında ağırlanan ilk...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 12:41
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin büyük Türkiye’yi oluşturma süreci olduğunu söyledi. Bozdağ, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Denizli’de, yeni yapılan vilayet binasında ağırlanan ilk bakan oldu. Polis mangasıyla karşılanan Bozdağ’ın ziyaretinde milletvekilleri, Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Vali Abdülkadir Demir, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve diğer protokol üyeleri de hazır bulundu.

Burada gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Türkiye’yi daha güçlü hale getirme, insanlarımızın huzurunu, refahını, saadetini daha güçlü bir noktaya taşıma sürecidir. Bu açıdan da tarihî bir süreçtir.” dedi.

‘CHP VE MHP TABANINDAN PARTİCİ OLMAYAN KİŞİLER SÜRECİ DESTEKLİYOR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Âkil İnsanlar heyeti bölge başkan, başkan vekili ve sekreterlerinin katılımıyla dün yapılan toplantı hakkında da bilgi veren Bozdağ, Âkil İnsanlar'ın 36 günde edindikleri intibaları, gördükleri manzaraları, çektikleri fotoğrafı paylaşma imkanı bulduğunu belirtti. Bekir Bozdağ, “Gayet verimli bir çalışma yürütüldüğüne hep beraber şahit olduk. Türkiye’nin her tarafında bu sürece insanlarımızın destek verdiğine, destek oranının üst düzeyde olduğuna dair tespitler var. Karşı olan insanlarımız da var. Buna dair de birtakım öngörüler var ama destek oranının yüzde 70 ve daha üstü olduğuna ilişkin gözlemleri ifade ediyor hepsi. Ayrıca CHP ve MHP tabanından partici olmayan, yani partilerinin genel merkez görüşleri ve AK Parti karşıtı duruşları dışında Türkiye’nin hayrına ve yararına bir süreç diye değerlendirme yapan sağduyu sahibi, gerek MHP gerekse CHP tabanından sürece destek veren pek çok değerli insanın bulunduğunu da sahada gözlemlediklerini ifade ettiler. Ülkemizin her siyasi renginden, her siyasi düşüncesinden insanlarımız bu sürece destek veriyor.” diye konuştu.

‘TERÖRLE MÜCADELEYE AYRILAN KAYNAKLAR DİĞER ALANLARDA KULLANILDIĞINDA ÜLKEMİZ SIÇRAYACAK’

Çözüm sürecinin ülkenin hayrına ve yararına olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Milletimiz bunu görecektir ve zaten gördüğü için de sürece her tarafta çok büyük destek vermektedir. Türkiye’nin terörle mücadelesini, terörün silah bırakarak tasfiyesiyle sonlandırdığı bir süreç, ülkemizi daha sonrası için oldukça güçlü bir noktaya taşıyacaktır. Terörle mücadeleye ayrılan enerjimizi ve kaynaklarımızı Denizlimiz'in, Türkiyemiz'in eğitim, sağlık diğer alanlardaki sorunlarını ortadan kaldırmak için harcadığımız takdirde Türkiye, 2023 hedeflerini daha erken bir zamanda yakalama imkanı bulacak ve büyük bir sıçrama gerçekleştirecektir. Milletimiz huzur istiyor, refah istiyor. Milletimiz kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin güçlü olmasını istiyor ve bu sürecin de buna hizmet ettiğini gördüğü içinde destekliyor. Terörün bitirilme süreci, kanın durdurulma süreci, silahın bıraktırılma süreci ve Türkiye’de şiddetin ve terörün olmadığı bir iklimi, bir ortamı yaratma sürecidir. Süreç devam ederken birtakım farklı konular üzerinde kafa yormamız yerine, bence somut neticelere bakmamız lazım. Süreç içinde, kaçırılan bazı kamu görevlilerimiz ailelerine kavuşma imkanı buldu. Bu da Türkiyemiz ve aileleri için iyi oldu, kaçırılan insanlarımız için iyi oldu. Terör örgütünün silahları susturmak noktasına gelmiş olması, sürecin başladığı günden beri yaklaşık dört aydır bir asker ya da polisimiz veya kamu görevlilerimizden terör saldırıları nedeniyle herhangi bir şehidimizin olmaması gayet olumlu bir neticedir.“ dedi.

‘KENDİ DEĞERLENDİRMELERİNİ HÜKÜMETİN BİR PROJESİYMİŞ SUNUYORLAR’

Terör örgütünün mensuplarının Türkiye topraklarını terk ediyor olmasını oldukça olumlu bir adım olarak değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şunları kaydetti: “Onun için bu neticelere, somut gerçekleşmelere bakmak lazım. Onun dışındaki değerlendirmeler, tamamen kişilerin kendi yaklaşımları olur. Siyasi partiler veyahut sürece karşı olanlar, birtakım değerlendirmeler yapıyor. ‘İşte şöyle oluyor, böyle oluyor’ filan diye kendi değerlendirmelerini, daha sonra hükümetin bir projesiymiş gibi milletimize takdim ediyorlar. Muhalefet partilerinin bu anlamdaki değerlendirmeleri ve söylemleri, tamamıyla iftira ve yalan üzerine kurulu yaklaşımlardır. Onların söyledikleri sadece kendi görüşleridir, hükümetimizin görüşleri veya yaklaşımları değildir. Bizim söylediklerimiz, bizim yaklaşımlarımız bizim söylediklerimizdir, onun dışında MHP’nin ve CHP’nin yaptığı değerlendirmeler kendilerine aittir. Partimizin fikri veya görüşü gibi sundukları şeyler de tamamıyla kurguladıkları iftiralardan ibarettir. Bunu milletimiz, süreç işledikçe söylenen yalanların her geçen gün arkasını görmek suretiyle ortaya çıkaracaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.