Dolar 34,1360
%0.11
Euro 38,0444
%-0.13
Altın 2.885,440
%0.36
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bayraktar: İzmir'i parlatmamız lazım

Bakan Bayraktar: İzmir'i parlatmamız lazım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İzmir’de 9 alanda dönüşümü başlatmaları gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Belediyelerle bu işi götürmeliyiz. Gayret ediyoruz gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle gerekse de ilçe belediyelerle… İcracı bir Bakan olarak arazide fiilen dönüşümün başlamasını istiyoruz. Part-time işler bizi tatmin etmiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 13:12
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar günü birlik programı kapsamında İzmir’e geldi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Bayraktar, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.Bayraktar’a AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Hamza Dağ eşlik etti.

İZMİR’E ÖNEM VERİYORUZ
“İzmir dünyanın önemli kentlerinden bir tanesi. Dünya’da bugün öne çıkan on şehrin içindedir. Termal özelliği, konumu, dokusu ve tarihiyle” diyen Bayraktar,İzmir’in parlatılması gerektiğini ifade ederek, “İzmir’de çocukluğumuzda derlerdi ‘İstanbul yansa İzmir İstanbul’u yapar ama İzmir yansa İstanbul İzmir’i yapamaz’ İzmir müthiş bir konuma sahip… Marka değerini arttırmamız gerek.İzmir’i parlatmamız gerek. Bu kapsamında 10,5 yıldır hükümet olarak gerekli önemi veriyoruz İzmir’e…Seçimler var. İzmir halkı kimi tercih ederse başımızın üstünde yeri var. Ak belediyelerin Türkiye’deki başarısı ortada İzmir’de de bu trendi yakalamak istiyoruz” dedi.

“PART-TİME İŞLER BİZİ TATMİN ETMİYOR”
Kentsel dönüşüm kapsamında İzmir’de 9 alanda dönüşümü başlatmaları gerektiğini ifade eden Bayraktar,”Bizim kanatlarımızdan bir tanesi belediyelerdir. Belediyelerle bu işi götürmeliyiz. Gayret ediyoruz gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle gerekse de ilçe belediyelerle…Yeterli bütünlüğü sağlayamazsak başka kulvarları deneyeceğiz. Ciddi mesafe aldık aramızda bir sıkıntı yok ama beni tatmin etmiyor.İcracı bir Bakan olarak arazide fiilen dönüşümün başlamasını istiyoruz. Part-time işler bizi tatmin etmiyor.Bir takım yıkımlara başladık. Gerek il müdürlüğü gerek belediyeler gerek STK’larla olsun başladık. İzmir’de belli bir noktaya geldik.İzmir’de kaliteyi konforun getirecek adımlar atmış olacağız tamamlandığında çalışmalar… Apartman bazında değişim değil ada bazında değişimin mücadelesini veriyoruz. Hem mahalle içindeki yeşil alan parklar hem de meydanlarda yeşil alanlar yapma konusunda mesafelerde aldık. Uygulama kademesinde mesafe alınca daha çok konuşmaya hakkımız olacak” dedi.

“RANTSA VATANDAŞA FEDA OLSUN”
Kentsel dönüşümü halkın talebine göre yapacaklarını belirten Bayraktar, “Millet ayaklı talep ayaklı yürütmek istiyoruz kentsel dönüşümü…İzmir’de bu hava oluştu. Milletin güveni konusunda ve beklentisi konusunda ciddi mesafe aldık. Belediyelerde halka en yakın yerler. Biz siyaset yapmıyoruz. Vatandaşı ikna etmişse bize hazır bir yer getirmişse başlatıyoruz. Biz ortamı oluşturalım,imkanları sağlayalım yasal dayanağını yapalım istiyoruz.Rant rant diyorlardı. Bu sesler azaldı. Çamuru atıyorlar boşa gidiyor. Vatandaşa kira veriyoruz bu rant m? Rantsa feda olsun vatandaşa…Derdimizi depreme sele heyelana dayanıksız binaları yenilemek.İzmir’i birinci derecede deprem bölgesi.Buradaki binaların değişmesi gerek. Bu bilinci insanlarımızın kendisinin anlaması değiştirmesi gerek” ifadeleri kullandı.

“ÇEŞME DE İKİ KATLI VİLLA YAPILABİLİR”
Çeşme'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) çok katlı konut yapma harekatıyla başlayan tartışmaların hatırlatılması üzerine Bayraktar, “ Bilmiyorum öyle bir şey. İzmir’den çıktı öyle bir haber. Orada iki katlı villa tarzı bir şey yapılabilir. Benim konut yapılacağına dair bilgim yok” dedi.

“YASAYA AYKIR BİR İŞ YAPTIYSA GEREĞİNİN YAPILMASI GEREK”
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata erpolat'ın Büyükşehir'e karşı hasmane bir tutum içinde olduğunu iddia etmesi ve ‘konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı’na mektupla bildirdim’ demesinin hatırlatılması üzerine Bakan Bayraktar, “Bir vilayetin mülki amiri Validir. Burada Vali hem devleti hem hükümeti hem de bakanları temsil eder. İl Müdürümüzün sicil amiri Vali’dir… İl Müdürü yasaya aykırı bir iş yaptığında disiplin yönetmeliğine göre gereğinin yapılması lazım… Ama yasaların emredici hükmü varsa da o gereğini yapmıyorsa yine gereği yapılmalı. Bize intikal ettiğinde biz de yapmalıyız. Aziz Bey benim arkadaşım…Bornova belediye Başkanı olduğu dönemden tanıyorum. Sevdiğimiz bir arkadaşımız başarılı olmasını da isteriz. Biz siyaseti yaptığımız hizmetin takdiri karşılığında bekleriz. Biz İzmir belediyesine yardım ediyoruz. Kocaoğlu geldi EXPO planlarını beraber yaptık. ‘İzmir halkı beni seçti , buraları ben daha iyi biliyorum’ dedi. Dediklerinin yüzde 90’ına itibar ettik. İl Müdürünün yaptığı idari bir işlemde yanlışlık varsa teftiş konusu olması gerek.Çevre önemli. Niye ceza kesmi? Atık suyu derelere akıttığı için. Körfez’i kirlettiği için. Ne olacak o zama? Burası kirlendiğinde vatandaş ‘nerede çevre bakanlığı, uyuyor mu’ diyecek” diye konuştu.

“DİKKATE ALACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi tarafından İnciraltı planlarına yönelik bakanlığa yeni bir yazının gönderildiğinin sorulması üzerine Bayraktar, “ Son itirazda pek bir şey yok çok hafif bir şey var. Bir kısmını dikkate alacağız. İtiraz etmek şikayet etmek güzel faydalı olursa…Plan ana teması itibariyle oturdu. EXPO 2020’yi karşılayacak bir plan…” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.