Dolar 34,1360
%0.11
Euro 38,0444
%-0.13
Altın 2.885,440
%0.36
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulgaristan seçimleri öncesi Manisa ve İzmir Sait'e emanet

Bulgaristan seçimleri öncesi Manisa ve İzmir Sait'e emanet

12 Mayıs’ta Bulgaristan’da yapılacak olan seçim öncesi göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı İzmir’de AK Parti ve CHP’nin rekabeti devam ederken, AK Parti’nin Balkan kökenli İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Manisa ve İzmir’de seçimde oy kullanacak vatandaşlara 3 kritik konuda bilgilendirme yapıyor.

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 17:34
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 12 Mayıs’ta Bulgaristan’da yapılacak olan seçim öncesi AK Parti ve CHP’nin rekabeti devam ediyor. Uzun yıllardır Bulgaristan’da Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin(HÖH) devamlılığından yana tavır koyan CHP’ye karşı AK Parti ve hükümet ise Hürriyet ve Şeref Partisi için alanda çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak seçimler öncesi geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelip Sarnıç’ta Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlarla toplantı yaparken AK Parti ise Balkan kökenli İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e önemli bir görev verdi.


MANİSA ÇIKARMASI
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Başbakan’ın talimatıyla İzmir Milletvekili Sait’i Manisa ve İzmir’de seçimlere yönelik çalışması için görevlendirmesinin ardından Sait sahaya indi.Günü Manisa’da geçiren Sait Karaagaçlı beldesi ve Selimsahlar köyunde 12 Mayıs'ta sandık başına gidecek olan vatandaşlarla bir araya geldi.Sait'e Manisa turunda 
Hürriyet ve Şeref Partisi Türkiye temsilcisi İsmet Topaloğlu da eşlik etti. Sait kalan 48 saatte İzmir’de Gaziemir, Bornova, Urla,Çeşme ve Gümüldür’de Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarla toplantılar yapacak.

3 KONUYU ANLATIYOR

Toplantılarda 3 önemli konunun üzerinde durduğunu belirten Sait, “İzmir’de 9 Manisa’da 1 sandık kurulacak İlk önceliğimiz vatandaşlarımıza sandıkların nerede kurulacağını anlatmamız oldu.. İkinci olarak oy kullanmalarının önemini anlatıyorum.Bulgaristan Avrupa’da en az oy kullanılan ülkelerin başında. Türklerin oylarını kullanması bizim açımızdan önemli. Üstünde durduğumuz son konu ise Hürriyet ve Şeref Partisi… Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yıllardır Türklerin üzerinden siyaset yapan HÖH’ü desteklemiyor. Hürriyet ve Şeref Partisi yeni bir parti bu konuda devlet olarak hassasiyetimizi dile getiriyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.