Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Dinlerince dinlensinler!”

“Dinlerince dinlensinler!”

Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısına Deniz Gezmiş ve arkadaşları tartışması damga vurdu.

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 12:00
İZMİR- Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısına Deniz Gezmiş ve arkadaşları tartışması damga vurdu.
Sözlerine Üç Fidan’ı anarak başlayan CHP Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Yelekli ölümlerinin 41. yıldönümünde devrimcilerin unutulmadığını ve asla unutulmayacağını ifade etti. Konuşmasına Deniz Gezmiş’in hakim karşısındaki ifadelerini de okuyarak devam eden Yelekli, “Değerli üyeler bundan tam 45 yıl önce 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece devrimci hareketin önde gelen liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan haksız nedenlerle insanlığa aykırı anlayışa sahip, ulusal duygulardan nasibini almamış insanların baskısıyla idam edilmişlerdir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları emperyalistlerin egemenliğine son vermek için, tam bağımsızlıktan yana oldukları için, halkın ezilmesine karşı çıktıkları için, geri kalmışlığa isyan ettikleri için ve özgürlüklerin tam olarak sağlanabildiği bir Türkiye istedikleri için maalesef ki idam edilmişlerdir. Sayın başkan tek özlemleri bağımsız Türkiye olan ve bunun için mücadele eden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının güvendiği en önemli güç emekçiler ve köylülerdir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kavgası tam bir anti-emperyalist kavgadır. Ulusal kurtuluş savaşçısı olan, emperyalistler tarafından düşman görülen onlar tam bir devrim şehitleridir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadeleci ruhuyla hareket etmek emperyalistlerin ülkemizden ellerini çekmesini sağlayacaktır’’ dedi.

“Dinlerince dinlensinler!”
Yelekli’den sonra sözü alan Ak Parti Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erol Körüklü Karabağların çözülemeyen birçok sorunu olduğunu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarının bu sorunlar içerisinde bulunmadığını belirtti ve ekledi: “Sayın başkan burada Karabağlar’a dair düşünceleri paylaşmaya çalışıyoruz. Kanuna göre karar alamayacağımız konuda karar vermek bu meclisin fesih sebebidir. Karar alamayacağımız konular hakkında konuşmanın kimseye bir faydası olduğunu da düşünmüyorum. Sayın Yeleklin’nin yaptığı konuşmanın ardından arkadaşlarım tepkilerini ortaya koymuşlardır. Meclisin gündemi Karabağlar’ın meselesi olmayan bir konuyla meşgul edilmiştir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı her ne kadar meclis gündemimizi ilgilendirmese de son derece üzücü bir olaydır. Dinlerince dinlenmelerini diliyoruz.’’ Körüklü’nün bu söylemine CHP’li üyelerden tepki yağdı.

Tansiyon arttı
Körüklü’nün ağır sözlerine ilk cevap CHP Meclis Üyesi Kadir Sinan’dan geldi. Hukuk eğitimi almış bir insana bu sözleri yakıştırmadığını belirten Sinan; “Körüklü’nün asılan 3 yiğit insanın diniyle ilgili söylemiş olduğu ifadeyi de şiddetle kınıyorum ve tutanaklardan çıkarılmasını öneriyorum. Sayın Körüklü’nün insanların inancıyla ilgili mecliste fetva verme konusunda da yetkili olmadığını ifade ediyor saygılarımı sunuyorum’’ dedi. Ardından Körüklü’ye cevap vermek için sözü devralan CHP Meclis Üyesi Şener Uyma Körüklü’nün zihniyetini yanlış bulduğunu ifade etti. Erzurum’un yetiştirdiği en büyük değerin Deniz Gezmiş olduğunu belirten Uyma: “9 yıldır bu meclisteyim dinlerince dinlensin diyen bir Allah’ın kulu görmedim’’ dedi.

Ak Parti’liler Salonu terkettiler!
Tartışmalarda sesler yükseldikten sonra 2 numaralı rapora itiraz eden Ak Partili üyelere sinirlenen Meclis Başkanı Sıtkı Kürüm, “Sürekli 1 hafta ileri atıyorsunuz, bu bizim yerimiz, bizim kararımız, çocuk meclisine çevirdiniz burayı’’ dedi. Söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekiline söz vermeyen Kürüm, Körüklü’nün “Deniz Gezmişe itirazımız yok, bizim itirazımız Gezmiş’in kemiklerini sızlatan sosyal demokratlaradır’’ sözünden sonra iyice sinirlendi. Meclis Başkanı Kürüm ve CHP’li üyelerden sesler yükseldi. AK Partili üyeler salonu terk ederek olayları protesto ettiler. Toplantıya AK Parti üyeleri olmadan devam eden Meclis Başkanı Sıtkı Kürüm raporları oy birliği ile kabul etti. (Yenigün)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.