Dolar 34,1365
%0.11
Euro 37,9778
%-0.3
Altın 2.882,960
%0.28
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi'nde reste karşılık rest!

Buca Meclisi'nde reste karşılık rest!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın başkanlığında toplanan meclis toplantısında Tatı’yla Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu arasında sözlü restleşme yaşandı. Elindeki bilgi ve belgeleri ‘Deli Rıza sözü, Ey devlet dinle beni’ sözleriyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Zayıfoğlu’na Başkan Tatı ‘elinde ne belge varsa Cumhuriyet savcılarına vermiyorsan vatan hainisin’ sözleriyle karşılık verdi

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 09:44
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 2012 mali yılı kesin hesabının görüşüleceği tek gündem maddesiyle toplandı. Gider hesaplarında yüzde 89, gelir hesabında yüzde 93 oranında gerçekleşen kesin hesap için önce tek tek yoklama yapıldı ardından oylamaya geçildi. AK Parti grubu Özel Kalem, Basın-Yayın, Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşler, Temizlik İşleri ve Sosyal Yardım Müdürlükleri’nin hesaplarına red oyu kullanırken diğer bütün müdürlüklerin hesapları oy birliğiyle geçti.

RIZA ZAYIFOĞLU SÖZ ALDI VE…
Dilek ve temenniler bölümünde Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu söz aldı. Kültür Müdürlüğü binasının zemin katında hazine aranıp aranmadığını soran Zayıfoğlu sorduğu sorulara ciddiyetsiz cevaplar verildiğini dile getirdi. Buca Arena stadında tribün inşaatı sırasında ortaya çıkan malzemenin ortadan kaybolduğunu öne süren Zayıfoğlu, Denetim Komisyonu raporuna da giren ve ortada olmadığı belirtilen Üzümcü heykelinin nerde olduğunu sordu. Üç Fidan anıtına harcanan paranın olması gerekenden çok fazla olduğunu savunan Zayıfoğlu, şikayetlerini tek tek sıralamaya devam etti. Alınan malların teslim alınma fişi olduğunu ama ortada mal olmadığını öne süren Zayıfoğlu, yapılan bir ihalede kazanan firmayla kaybeden firmanın aynı adreste olduğunu ‘alan razı, satan razı’ sözleriyle değerlendirdi. Gölet tarafında çok sayıda düğün salonu ortaya çıktığını ve bunların ‘pıtırcık’ gibi çoğaldığını dile getiren Zayıfoğlu Gölet içinde de kaçak yerlerin olduğuna dikkat çekerek ‘et kokarsa tuz var. Ama bu durumda tuz da kokmuş’ diye konuştu.



EY DEVLET DİNLE BENİ
Şikayetlerini birbiri ardına sıralayan Rıza Zayıfoğlu ‘Deli Rıza sözü. Ey devlet dinle beni. Elimdeki bilgi ve belgeleri vermeye hazırım’ mesajı verdi. Başkan Tatı’nın kendisi hakkında 9 ayrı suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Zayıfoğlu ‘8’inden takipsizlik aldım. Zamanımı boşu boşuna harcıyorum. Armutun sapı, üzümün çöpü konularıyla uğraşıyorum’ dedi.

GİTMİYORSAN VATAN HAİNİSİN
Zayıfoğlu’nun uzun konuşmasını sessiz bir şekilde dinleyen Başkan Tatı ‘Kültür Müdürlüğü altında kazı yapılabilmesi için çok sayıda yerden izin alınması gerektiğine işaret etti. İhalelerle ilgili olarak ‘başkası nasıl yapar bilmem. Ama ben hem ihale öncesi hem ihale sonrası Kamu İhale Kurumu’na başvururum’ dedi. Ortada olmadığı öne sürülen Üzümcü Heykeli’yle ilgili resmi prosedürün devam ettiğini belirten Başkan Tatı, Zayıfoğlu’na seslenerek ‘elindeki bilgi ve belgelerle Türkiye Cumhuriyeti savcılarına gitmiyorsan vatan hainisin’ diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.