Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli'de hedefteki isim Başkan Gültekin

CHP Çiğli'de hedefteki isim Başkan Gültekin

CHP Çiğli’de İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e tepkiler artarak devam ediyor. Belediye Başkanı Metin Solak ile arasında yaşanan gerginlik ile başlayan süreç, partililerin şikayetleri ile zirveye çıktı. İlçe Başkanı Nihat Gültekin'e bir darbe de yönetim kurulundan geldi

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 15:29
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in başrolünde olduğu tartışma yerel seçimlere 11 ay kala Çiğli'yi karıştırdı. Potansiyel adaylar arasından yarattığı çelişki nedeni ile tepki toplayan İlçe Başkanı Gültekin'le ilçe yönetimi arasındaki sorunlar dün gün yüzüne çıktı. Dün yapılması gereken İlçe Yönetim Kurulu toplantısına İlçe yöneticileri katılmadı. İlçe yöneticilerinin Çiğli’de bir araya gelerek bir toplantı yaptıkları ileri sürüldü. Yönetim kurulu üyelerinin ilçe Başkanı Nihat Gültekin’in yarattığı gereksiz tartışmalar nedeni ile zor durumda kaldıkları ve bu neden ile birçok ilçe yöneticisinin istifa edebileceği ileri sürüldü.

BUCA MODELİ OLABİLİR'
Bazı ilçe yöneticilerinin kendi aralarında yaptığı toplantıda “yerel seçimlerde bu ilçe Başkanı İle seçimlerde başarılı olamayız. Seçime kadar parti örgütü içinde derin çatlaklar oluşacak. Bu nedenle bizim fedakarlık yaparak, istifa edip CHP’ye Çiğli’de barış getirecek bir ismin gelmesini sağlamamız gerekiyor. İlçe yöneticilerinin kendi aralarından yaptığı toplantıda geçtimiz aylarda Buca İlçe yönetimin istifa ettiği ve ilçe Başkanı Bektaş Gül’ün düşürüldüğü ve ilçenin yeniden seçime gittiğini ve buradaki sorunun çözüldüğünü ifade ettikleri ileri sürüldü.

“KOCAOĞLU PROTERTOSUNDA NEDEN MÜDAHALE ETMEDİK”
Öte yandan dün Evka 5 kavşağı açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile protestocu grup arasında yaşanan tartışmaların toplantıda masaya yatırıldığı ve burada ilçe yöneticilerinin İlçe Başkanı Nihat Gültekin’i eleştirdikleri ileri sürüldü. İlçe yöneticilerinin ” Dün yaşanan tartışmalara biz engel olabilirdik. Burada yaşananlardan İlçe örgütü olarak biz sorumluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız CHP’nin Belediye Başkanı biz burada olacakların önüne geçebilirdik, ama ilçe başkanımız bu konuda ne bir talimat verdi, ne de bir şey yaptı bunun tek sorumlusu biziz” diyerek ilçe Başkanı Nihat Gültekin’in bu konuda görevini yapmadığı ve bundan dolayı rahatsızlık duyduklarını dile getirdikleri ile sürüldü.

İL BAŞKANI UYARDI
İlçe Başkan Nihat Gültekin’in yerel seçimlere uzun bir süre olmasına reğmen ilçede bulunan partilileri seçim yarışı içine sokması yüzünden İl Başkanı Ali Engin’in Nihat Gültekin’i uyardığı öğrenildi. Gültekin’in bu durumu inkar etmesine sinirlenen İl Başkanı Ali Engin’in bu duruma sert tepki gösterdiği, Gültekin’in de buna karşılık “ istifa resti çektiği” bunun üzerine de Ali Engin’in “ istifanı hemen getir “ dediği ile sürüldü.

GENEL MERKEZE ŞİKAYET ETMİŞLER
Diğer taraftan İlçe Başkanı Nihat Gütekin’in bazı partililer tarafından şikayet edildiği ileri sürüldü. Şikayet nedeni ise, Gültekin’in bazı isimlerden aldığı paraların makbuzunu kesmediği ve bunun üzerine genel merkez yöneticilerinin İlçe Başkanı Gültekin’i genel merkeze çağırarak ifadesinin alınacağı ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.